תגובה של GYM_WORKER מהפורום השני בנושא סטרואידים בתחומים שונים.
טוב...
זו הולכת להיות הודעה מאוד ארוכה....הכי ארוכה שכתבתי בפורום
אני אנסה לא לשעמם כ"כ...ממליץ לכולם לקרוא....
אני כותב על אתלטיקה(TRACK & FIELD ) תבינו שניתן להשליך את זה על כל הספורט בטופ העולמי.
נתחיל באירוע הכי מפורסם...
אולימפידת סיאול 1988 בן ג'ונסון מתייצב מול קרל לואיס בגמר ה-100 מטר.
מאות מיליונים בעולם צופים בקרב המרתק, קרל לואיס ה"טוב" מול בן ג'ונסון ה"רע"...ארה"ב מול קנדה!הרבה מעבר לעוד ריצת 100 מטר,מדובר כאן במלחמה,בהשקפת עולם.
בן ג'ונסון מדהים את העולם,משפיל את האמריקאים, משאיר את קרל לואיס הגדול והנערץ כמה מטרים טובים אחריו וקובע שיא מדהים של 9.79,העולם בהלם!
הרצים באותו מירוץ אומרים שממש בחציית קו הסיום שמעו את קרל לואיס זורק לאוויר "מישהו כאן לקח סמים"..
ואכן כך,יום למחרת בן ג'ונסון נכשל בבדיקת סמים...והתקשורת פשוט צלבה אותו,מי שהיה קורא עיתונים באותם ימים היה חושב שבן ג'ונסון רצח מישהו!
לבן ג'ונסון היו שתי תגובות שמסכמות את הכל בצורה הכי טובה(ולפי דעתי,גם אציליות,הוא לא ניסה להתחמק מאחריות):
"הפשע היחיד שלי הוא שנתפסתי,אני לא היחיד,כולם משתמשים"
"אם אתם חושבים שקרל לואיס שותה שוקו בבוקר,אתם טועים!"(גאון!)
הסיפור של בן ג'ונסון הוא הכי מפורסם ומסוקר בתחום הסמים/ספורט.
בשנת 2000 ומשהו עיתון ספורט אמריקאי בכיר חשף את העובדה שלפי מקורות פנימיים בשנת 1988 בסיאול היו סמים גם במשלחת האמריקאית.ישר הם הלכו להתעמת עם לואיס(שהיה כבר אחרי פרישה).לואיס הגיב בצורה הכי קלאסית,אני רק חלק ממשלחת,כולם היו עם חומרים,אין לי עוד מה להגיב(זו פחות או יותר הייתה תגובתו).
עכשיו נעבור לספורטאים הבכירים שאכן נתפסו לאורך השנים:
קלי וויט האמריקאית זוכת ה-100 ו-200 מטר,
בן ג'ונסון כמובן,
דווין צ'יימברס הבריטי,
לינפורד כריסטי אלוף אולימפי ב-100 ,
גטלין האמריקאי,
מריון ג'ונס האמריקאית-אלופה אולימפית
טים מונטגומרי-החזיק בשיא העולם ב-100
5 ספרינטרים ג'מייקנים לפני האולימפידה האחרונה
בואו נעשה את זה יותר קצר וממש מעניין!!הנה רשימה של ספורטאים שנתפסו
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...cases_in_sport
החומרים העיקריים שהספורטאים משתמשים בהם מחולקים לשתי קטגוריות:
החומרים אצל ספורטאי הסיבולת(לדוגמא טור דה פרנס ורצי ריצות ארוכות)
והחומרים אצל מקצועות הכח המתפרץ(מקצועות כח וספרינטרים בעיקר)
במקצועות הסיבולת המטרה העיקרית היא ליצור יותר כדוריות דם אדומות בדם בשביל להוביל יותר חמצן לשרירים.
הסיפור הכי מפורסם הוא סיפור ה-epo בטור דה פרנס. ה-epo הינו הורמון שמעלה את רמת כדוריות הדם האדומות בדם( מה שמשפר משמעותית הובלת חמצן לשרירים). עד סוף שנות ה-90 לא ידעו לזהות אותו בבדיקות מעבדה.תחשבו כמה שנים היה שימוש ב-epo או במונח יותר מוכר blood doping בטור ופשוט לא הצליחו לעלות על זה..
עוד סמים שנתפסו במקצועות הסיבולת: Nandrolone, Norandrosterone,אפדרין ועוד רבים וטובים שמשפרים ריכוז כדוריות דם אדומות או ממריצים בצורה כזו או אחרת.
אצל מקצועות הכח/מהירות לא מדובר בממריצים למינהם,אלא בסטרואידים אנאבולים שמטרתם ידועה לכולנו.
השימוש הינו בד"כ באופ-סיזן והאתלטים משתמשים בהם בעיקר בצורת,משחות,אוראליים ובד"כ מדובר בחומרים עם זמן מחזור חיים הכי קצר שאפשר(שלא ישארו עקבות לאורך זמן).בנוסף,בד"כ מאחורי כל סם יש את דרך ההתנהלות כדי לא להכשל איתו בבדיקה.
החומרים שבהםן יש שימוש בענפים אלא הם המוכרים לנו"טסטוסרון לסוגיו,THG אינסולין ועוד חומרים אנאבוליים.
צריך להבין,שלאורך כל ההסיטוריה ישנה תחרות לא פוסקת בין הרופאים המאוד בכירים שמלווים את האתלטים לבין הרופאים שפועלים מטעם התאחדות האתלטיקה.
כידוע,העניין (ובעיקר הכסף הרבה..) נמצא בצד הספורטאים והרופאים שמלווים אותם,ונהוג לומר שבד"כ,כמו פרשת ה-epo הרופאים שמלווים את הספורטאים מקדימים את רופאי ההתאחדות בכמה צעדים.
יחד עם זאת,כאשר ההתאחדות "מנצחת" אנו שומעים על שערויות סמים כגון דווין צ'יימברס, גטלין ועוד רבים וטובים בטופ העולמי.
אני רוצה להרחיב מעט על דווין צ'יימברס וסיפורו.
צ'יימברס הוא רץ 100 מטר בריטי מפורסם שנתפס ב-2006 על חומרים אסורים.
לאחר שנתיים השעייה הוא חזר להתחרות ובאליפות הנוכחית בברלין עלה לגמר וסיים שישי!
הסיבה שדיברתי עליו היא מכתב מפורסם ששלח ויקטור קונטה לצ'יימברס.
ויקור קונטה הוא מייסד מעבדת "באלקו" שהינה מרכז ספורט ותזונה תחרותי
בקליפורניה.(שבן השאר,אם כי לא באופן מוצהר, אחראית להמצאת והפצת חומרים אסורים חדשים בקרב הספורטאים).ויקטור מאוד מוכר ומקושר בתחום האתלטיקה העולמית.
בשנת 2004 הוא השתתף בראיון שערורייתי בחברת החדשות ABC בו הוא טעם שכל הטופ העולמי נגוע בסמים.כמו כן,הוא טען,שהוא אישית אחראי ישיר
לכמה מהתוצאות של אלופים אולימפיים גדולים.בראיון זה,הוא חשף את פרשת מריון ג'ונס שלאחר מכן התבררה כנכונה.
במכתב,כתגובה לבקשתו של צ'יימברס,מנסה ויקטור להוכיח להתאחדות האתלטיקה העולמית שני דברים:
1.כולם משתמשים בחומרים אסורים.
2.לא בעיה לעבור את הבדיקות סמים שלכם והדרכים להלן.