צפיה בהודעה בודדת
ישן 25-02-10, 22:30   #1
willyp
חבר מתחיל

ברירת מחדל בלט דיסק בחוליות l5-s1 - מבקש תרגילים להקלה במצב

שלום לכם,

לפני כשנה וחצי נפצעתי בחדר הכושר לאחר תקופת אימון ארוכה של כ-3 וחצי שנים.
מטרתי הייתה לעלות במאסה והצלחתי לא רע.

הפציעה נוצרה במהלך תרגיל "סקוואט" בצורה הזו:
כיוון שהגעתי כבר למשקלים גדולים החלטתי לנסות חגורת גב ולראות עד כמה זה עוזר עם בכלל, וזו התוצאה:
תוך כדי התרגיל החגורה "עלתה" לכיוון הבטן ועל מנת "לסדר" אותה עשיתי תנועה של הנעה מצד לצד עם הישבן תוך כדי שהמשקל עליי, כתוצאה מכך נשמע סוג של "קנאק" פנימי ולאחר מכן התחילו הבעיות.

לאחר צילום c.t. נמצא הממצא הבא:
"גובה l5-s1: הודגם בלט דיסק מרכזי ויותר משמאל עם לחץ על השק ועל מוצא שרוול השורש משמאל."

שכנה שלי- מטפלת מוסמכת בפלדן-קרייז, הסכימה לתת לי כמה טיפולים, הטיפולים עזרו אך היא ביקשה ממני בפירוש לא להמשיך להתאמן, הורדתי הילוך באימונים אך לא הפסקתי לגמריי על-מנת לא לאבד לגמריי את הגוף - בכל זאת עבדתי קשה בשבילו וכאב לי לזרוק הכל לפח.

בסופו של דבר יצאתי קירח מכאן ומכאן - השפעת הטיפולים עברה והמצב החמיר, לא נותר לי אלא להפסיק להתאמן כיוון שכבר לא יכלתי להרים כמעט כלום - בהתחלה אפילו הרמת בקבוק של ליטר וחצי גרם לכאבים רציניים עד קוצר נשימה, לאחר כמה חודשים המצב השתפר, אבל עדיין הגב פשוט "עייף" כל היום ולא ניתן לעשות פעילות רצינית בלי להרגיש את הכאב הדוקר בגב.

ניסיתי פיזיוטרפיה לכמה שבועות, לא ממש ידעו מה לעשות איתי כיוון שראו ששרירי הגב התחתון תפוסים ומסרבים להשתחרר (היא עבדה על המקום כמעט רבע שעה ללא הקלה).
ניסיתי גם פיזיוטרפיה במכון פרטי, קיבלתי כמה תרגילים שעד היום אני עובד איתם אך לא מרגיש ממש הקלה במצב.
----------------------------

האם תוכלו להמליץ לי על תרגילים שיכולים להקל מעט על הכאבים ולשפר את מצב הגב? הבנתי שאני צריך לחזק את שרירי הבטן- עובד על זה, האם יש תרגילים ספציפיים שתוכלו להמליץ?

אשמח לעזרה מבעלי נסיון.
תודה רבה וסופשבוע מצוין שיהיה!
willyp מנותק   הגב עם ציטוט