צפיה בהודעה בודדת
ישן 04-02-10, 00:36   #6
tal_s
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלtal_s
 
תאריך הצטרפות: May 2007
הודעות: 1,768
גיל:: 18
חדר כושר: גו-אקטיב
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי zivgin צפה בהודעה
אשמח לשמוע בפרטי לגבי אי דיוקים כאלו ואחרים על מנת שנוכל להפנות אותם לכותבי המאמר ולקבל תגובה.

בכל מקרה, אני מזכיר לך שבנושאים האלה אין שחור לבן, יכול להיות שקראת 10 מאמרים שטוענים x ומישהו אחר 10 מאמרים הטוענים y.(מאמר לא מוכיח דבר, מחקר מוכיח ומאמר מקצועי צריך להביא רפרנסים למאמרים רלוונטיים מה שברח מזכרנו של המחבר פה)

מעבר לזה, הצעה כללית, תמיד תגיד ש"לדעתך" יש טעויות במאמר ואל תצא בהצהרות כלליות.
לא מדובר בדעתי, מדובר בעובדות מוצקות.. המאמר בכלל כתוב בצורה מאד חובבנית ומלא טעויות
החל החוסר ברפרנס ועד לטעויות בתרגילים..
אני יעתיק את ציטוטים ויציין חלק מהטעויות היותר מביכות של איתי זיו

"באימון משקולות נעשה שימוש רב בתרגילים מסוגים שונים, מספר החזרות בסט רב יחסית (נע בטווח של 20-6),
זמני המנוחה בין הסטים קצרים (90-30 שניות בממוצע) ומקובל כשמספר האימונים במהלך השבוע הנו מעל ל- 3 לפצל את האימון
כך שביום מסוים מפעילים חלק מקבוצות השרירים וביום האחר מפעילים חלקים אחרים.

לעומת זאת, הרמת משקולות אולימפית מאפיינת ברוב המקרים ספורטאים שמטרתם הנה שיפור התוצאה הספורטיבית.
מדובר בספורטאים מקצועיים המניפים ודוחקים משקולות כבדות במיוחד באמצעות מוט אולימפי וצלחות משקל תוך שילוב של כוח,
מהירות וטכניקה.
במקרה זה מספר החזרות נמוך (5-1 ), זמני המנוחה בין הסטים ממושכים (1-2 דקות בקירוב) (נו באמת 30-90 שניות זה מנוחות קצרות ו60-120 שניות זה מנוחות ממושכות?, מנוחה ממושכת נעה בין 3 ל10 דקות, שבה מתבצע פינוי גדול של חומצות חלב מהשרירים בניגוד למנוחות קצרות)
והעומס הנו מרבי. האימונים מבוססים על אימוני כוח מתפרץ בשילוב קבוצות שרירים גדולות.
תרגילים כמו סקווט,דחיקה (Power Clean)( איך לעזאזל הוא הגיע למסקנה שפאוורקלין זה דחיקה. נתחיל בזה שפאוורקלין זה גרסה של קלין ששחקני פוטבול משתמשים בה, והמשיכה בה מתחילה מנקודה יותר גבוה ולא צריך להכנס מתחת למוט. דבר שני דחיקה זה בעצם קלין אנד ג'רק והתנועה מסתיימת שהמוט מעל הראש ולא על הכתפיים), הנפה (Snatch), לחיצת חזה עם מוט (ממתי מרימי משקולות צריכים ללחוץ חזה? אין שום שימוש לתרגיל הזה ברוטינה של מרים משקולות)
מהי הסיבה לעלייה במסת השריר אצל מתאמנים המבצעים בקביעות אימוני משקולות?
סגנון האימון הכולל עצימות גבוהה, הרבה חזרות ומנוחות קצרות (איך הוא רושם עצימות גבוהה, הרבה חזרות?, עצימות גבוהה זה אחוז גבוהה(בדרך כלל 90%+) מהRM1.. איך אפשר לעשות הרבה חזרות עם 90% מהRM1 ועוד עם מנוחות קצרות?נשמע כאילו הוא לא יודע את ההגדרה של עצימות אם הוא רשם דבר כזה) מביא לעלייה של חומצת החלב והורמון הטסטוסטרון והורמון הגדילה.(איפה הרפרנס? בחיים לא הוכח דבר כזה ובלי להביא מחקר זה לדבר באוויר)

עניינת העובדה שאימון הרמת משקולות, גם אם יתבצע במשך שנים לא יתרום לעלייה מהותית במסת השריר
מכיוון שסוג האימונים לא מתאים במקרה זה.
( מה אתה אומר.. כנראה שאף פעם לא ראית תחרות פאוורליפטינג או הרמת משקולות בקטגוריות של מעל 85 קילו..

= שחיף.

= שלד.

= רגלי חסידה.)


נוסיף ונאמר שאימונים המיועדים לעלייה במסת השריר לספורטאים אלה אינו נחוץ
(לא נחוץ? אולי שכחת ששריר גדול יותר זה שריר חזק יותר וככול שהשריר גדול יותר ככה היכולת שלו לפתח כוח עולה..)

הרמת משקולות אולימפית מתאימה בעיקר לספורטאים ובפרט – למרימי משקולות(פשש איזה לוגיקה, הרמת משקולות מתאימה למרימי משקולות.. איך הוא הגיע למסכנה הזו)

נעזוב את זה שהמאמר לא מבדיל אפילו בין פאוורליפטרים לוויטיפטרים.. בכל מקרה ביקשת פירוט והנה הוא. כמו כן אין זלזול בביקורת שלי כלפי איתי זיו וכבודו מונח במקומו. הביקורות שלי היא כלפי המאמר הנתון ותו לא.
tal_s מנותק   הגב עם ציטוט