התשובה המוחצת לשאלה הניצחית: "איזו אבקה טובה יותר?"
כל כך הרבה שאלות בפורום הזה עוסקות ב"איזו אבקה?..".
בתשובותיי כאן אני מתייחס לאבקות חלבון ולא לגיינרים. גיינר זה סיפור קצת שונה.
התשובה כדלהלן.
א. הסיבה שיש כ"כ הרבה אבקות היא לא בגלל שכל אבקה עושה משהו אחר, אלא פשוט בגלל שיש הרבה חברות שרוצות להרוויח כסף, אז כל אחת טוענת שהאבקה שלה עושה כך וכך. האמת היא, שכל אבקות החלבון עושות אותו דבר. בדיוק אותו דבר.
ב. יש המון סוגי חלבון - חלבון מי גבינה, קזאין, אלבומין, אייזולט, שמייזולט, וכו'. האמת היא, שחוץ מבודיבילדרים מקצועיים שלוקחים את פיצוח הגוף לקצה ברמה של של אומנות, מישהו אחר לא יפיק תועלת משמעותית מחלבון מסוג כזה או אחר.
ג. איך בודקים איזו אבקה כדאי יותר לקנות? מכיוון שלפי ב', לא משנה איזה חלבון צורכים, נרצה לצרוך את האבקה שמכילה הכי הרבה חלבון בהכי פחות כסף. איך נדע? שיעור קצר במתמטיקה: (מספר מנות בחבילה) x (כמה גרם חלבון יש בכל מנה) = סה"כ כמות החלבון בחבילה. כשאני קונה אבקת חלבון, אני רוצה הכי הרבה גרמים של חלבון בחבילה.
למשל: בחבילה של דיימטייז יש 71 מנות ובכל אחת 24 גרם סה"כ - 1704 גר' חלבון בחבילה. באופטימום פרו-קומפלקס יש 30 מנות בחבילה ובכל אחת 60 גרם - סה"כ 1800 גר' חלבון בחבילה. דיימטייז עולה 360 ש"ח, והפרו-קומפלקס עולה 450 ש"ח. כל גרם בדיימטייז עולה 21 אג', וכל גרם בפרו-קומפלקס עולה 25 אג'.
לכן יותר כדאי לקנות דיימטייז. (אני לא מתחייב לגבי נכונות המספרים, הבאתי אותם כדוגמה).
מקווה שעזרתי לכם להחליט.
|