דבר ראשון, לא חובה לעבוד על זוקפי גב בצורה מבודדת, נכון שהמייצבים של הגב עובדים בכל מקרה במשך התרגילים השונים, אבל על אותו משקל אתה יכול לטעון שגם לא צריך לעבוד בנפרד על יד קדמית כי היא עובדת בכל תרגילי המשיכה\חתירה ועל יד אחורית כי היא עובדת בתרגילי לחיצה..
חוצמזה שבדרך כלל שעובדים על קבוצת שרירים מסויימת כדאי לעבוד גם על הנגדית לה, אני לא ממציא פה את הגלגל, את זה אמר לנו ד"ר ברבר(הרופא של מכבי חיפה כדורגל) שלימד פציעות ספורט, הוא אומר שעבודת על קבוצת שרירים ולא על הנגדית לה עלול במצב מסויים להביא לאי-יציבות מפרקית.
דבר שני, ראית פעם תכנית ab רצינית שיש בה חזה וגב באותו יום? אפילו בתכניות באתר החזה והגב בימים נפרדים. ואני לא אומר שבשום פנים ואופן אסור לעבוד חזה וגב באותו יום, אני אומר שלא נהוג. 2 קבוצות שרירים גדולות בפלג גוף עליון באותו אימון.
ולהבא, מתוך כבוד ונימוס, אם יש הערות ו\או השגות, במקום להגיד מה לא בסדר, תביאו נימוקים למה אתם צודקים\אני טועה. ככה גם נוכל כולנו ללמוד ונרוויח פעמיים
ולסיום, אני לא חושב שאני יודע הכל ובטח שלא מגלה את אמריקה, זה טוב שיש ריבוי דעות דיון פורה, ומה שאני אומר מבוסס על המ שלמדתי ועל הנסיון שלי ושל אחרים.
יום טוב לכולם!!
תמיר