צפיה בהודעה בודדת
ישן 14-12-09, 23:17   #7
Deadlift
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי simao צפה בהודעה
רמת הטסטורון נמוכה בגיל הזה משום שעוד לא התפתחת מבחינה מינית,הטסטורון הוא ההורמון הגברי שאחראי על הרבה היבטים גופניים.
כמו כן הוא אחראי על תפקוד הזרע.
ההורמון הזה אחראי בין היתר על ההתאוששות וצמיחת השרירים.
כאשר אתה עוד לא הגעת לבשילותך המינית לא תוכל לעלות במסת השריר כימעט,משום שהוא נימצא ברמה נמוכה בגופך בנתיים.

בערך בגיל 14 מגיע קפיצה ברמות הטסטורון בגוף,אפשר להבחין בכך כאשר ישנו את החשק המיני,תוצרת נוזל הזרע(בשפת היום יום-שפיך).
זהו שלב שבו אתה יכול להתאמן ולהגדיל את מסת השרירים בגופך.

בנוגע לאבקות עלייה במסה,בגיל כזה אין שום צורך לצרוך אבקות משום שזה עסק לא זול במיוחד,ואני די בטוח שאתה לא עובד עדיין.
מה גם שבגיל כזה לא צריך לאכול יותר מדי ע"מ להשמין ולעלות במסה,ותפקיד האבקה היא לתת חילוף מהיר לארוחה,גם מהירה,גם לא כבדה על הבטן וגם עשירה בקלוריות.
לכן אתה יכול לצרוך אוכל רגיל זה אותו דבר באותה המידה,כאשר תגדל קצת ויהיה לך קשה לעלות במסה מאכילה של אוכל ביתי רק אז אפשר לחשוב על אבקה לעלייה במסה.
אבקה לעליה במסה היא כמו אוכל ביתי זה לא שאסור לך לצרוך אותה בגיל כזה,פשוט חבל לזרוק על זה סתם כסף בגיל הזה שזה לא יתן לך כלום.

מקווה שהבהרתי את עצמי טוב,בהצלחה.
תודה רבה ממש עזרת לי.
ולדעתי רמת הטסט שלי יחסית גבוהה כי מבחינת ההתפתחות (מבחינת גובה,מיניות,והשאר) אני די מפותח. גם הרבה מעירים לי על זה שיש לי מבנה גוף טוב.

אבל בכל מיקרה כדאי להתאמן כרגע? לדעתך כדאי לי להתחיל להתאמן בגיל 13 מאשר לחכות לגיל 14 שיהיה לי טסט גבוהה יותר? (למרות שניראלי שעכשיו הוא יחסית גבוהה).

האם בשנה אימונים עד שתהיה לי רמת טסט גבוהה אני אוכל להשיג תוצאות טובות?
Deadlift מנותק   הגב עם ציטוט