צפיה בהודעה בודדת
ישן 23-10-09, 15:43   #13
נעל
חבר פעיל

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

בן 55 ושוקל 140, בוא ניתן לו סקוואט..
אז זהו שלא.
הוא צריך לעבוד במכונות, בשביל אדם כזה נבנו מכונות, הוא לא יתמודד עם משקל הגוף שלו כרגע.
אחרי שירזה ויהיה לו כושר בסיסי הוא יכול להתקדם לתרגילים מתקדמים יותר, יפה איך שכל הליצנים פה ישר זורקים סקוואט סקוואט, אי פעם ראיתם גבר בן 55 ששוקל 140 עושה סקוואט? נראה לכם שהוא יכול לעבוד על חזרה אחת עם משקל הגוף שלו בכלל?, לפי איך שזה נשמע הכרס עצמה תחסום אותו מלרדת למטה.

שלא לדבר על עבודה לrm5 לבנאדם בגיל הזה ובמשקל הזה, לא הייתי מופתע אם גם יש לו לחץ דם גבוה וכדומה, rm5 בטח שלא מומלץ למישהו בגיל הזה ובמצב הזה, לא רק מבחינת ירידה במוטיבציה אלא גם בריאותית הוא לא צריך לרדת מתחת ל8 חזרות.
ומעל 5 חזרות לא נפגעת הטכניקה אלא אם כן אתה מרים משקל שהוא כבד מדי בשביל יותר חזרות, אתה סתם זורק מילים פה [moo] זה נכון שהתרגילים יעילים אבל תתחשב במצבו של האדם, הוא בכלל לא צריך לחשוב על היפרטרופיה אידיאלית במצב כזה ורק על ירידה במשקל, תרגילים במכונות יסייעו לו לשמור טיפה תוך כדי שהוא יירד במשקל, והוא גם לא הולך להתחזק במיוחד בחיטוב.

צריך תוכנית FBW פשוטה ובסיסית מאוד, עם דגש על אירובי ושיפור באירובי בהדרגה, בכלל החלק של המכונות באימון צריך להיות סביבות החצי שעה והדגש על החלק האירובי של האימון.
גם אם הייתי אומר פה שסבתא שלי רוצה להתאמן והיא בת 70 ושוקלת 110 על גובה 1.55 היו אומרים לי תן לה סקוואט ושתעלה משקל כל אימון ותעבוד RM5.