צפיה בהודעה בודדת
ישן 11-10-09, 16:06   #162
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

כל פעילות שהגוף אינו רגיל אליה, שדורשת עומס מסויים, תעשה doms (אם זאת ריצה\משקולות\להרים טלויזיה).
אם זאת, גם כשאתה רגיל לעשות פעילות מסויימת תחת עומס גדול (כמו למשל, קירוב אופקי בכתף), אם תשנה מרכיב מאוד פשוט באותה תנועה, כמו למשל החלפה של מוט במשקולות, אתה תקבל doms (ברמה יותר גדולה משינוי מספר החזרות ).
יש גם הוכחות שDOMS קשים יותר נוצרים בכיווצים אקסצנטרים (שזה די תומך בטענה של קרעים בסיבי השריר, שכן מדובר בהתכווצות תוך כדי התארכות השריר).

התאוריה היום אומרת שדומס קשורים להרס תאי שריר שבעקבות כך נוצר תהליך דלקתי. לא צריך שום גירוי מסויים כדי לקבל את האפקט הזה, צריך משהו שהגוף אינו רגיל אליו ועומס "חריף" שהוא אינו רגיל אליו(ובגלל זה גם אין לדומס קשר ליעילות האימון וכביכול לגיוון).

אם התאוריה הזו נכונה, והתאוריה שאומרת שהיפרטרופיה זאת תגובה לעומסים שנוצרים על סיבי השריר, אז אולי יש סיבה לעשות פרפר אחרי בנץ' למי שרוצה היפרטרופיה.
אגב, היה מאמר פעם שפורסם כאן שנאמר בו שתרגילים מבודדים יכולים לתרום עוד 20% להיפרטרופיה. לצערי שכחתי מי רשם אותו (אולי לייל? :x) אבל זאת סיבה מספיק טובה שעונה לשאלה של MOO אם למישהו יש מטרה של פיתוח גוף.

אני שואל כי אני מחפש תשובה, לא כי אני יודע בוודאות. אם לחיצת חזה מספקת 100% עבודה של שרירי החזה מכל הבחינות האפשריות, זה מוזר לי שאם אני אעשה פרפר, אז יכאב לי, כי זאת אותה תנועה והגוף אמור להכיר את העומס הזה (וההגיון אומר שבעצם יש כאן משהו אחר, בגלל זה הגוף מגיב בדומס).

נערך לאחרונה על ידי Dark_Muse, 11-10-09 בשעה 16:14.
Dark_Muse מנותק