מה התוכנית אימונים שלך בכלל? כפי שכתבת, אתה עושה חימום וזה לא עוזר לך, כי זאת לא בעיה של חימום סביר להניח.
תקשיב, קודם כל לך לאורתופד לדעת בוודאות שאין לך בעיות בגב.
דבר שני, בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט, זה בסדר שכואב הגב תחתון במידה מסויימת, כשמדובר בכאב שרירי. מדובר הרי בתרגילים שסוחטים חזק מאוד את ה"שרשרת האחורית".
לבסוף - גם אני סבלתי מכאבי גב, לעיתים חזקים מאוד, אחרי שהייתי עושה סקוואטים. זה פשוט עבר עם הזמן, ועם השיפור בטכיקה. אתה צריך להבין ממה נובע הכאב.
זה נובע לך מעומס יתר? אתה עושה אימונים כבדים 4 פעמים בשבוע? אתה מרגיש שזה כאבים במנח מסויים? כאבים שקורים לך אחרי שאתה מניח את המוט בחזרה ואז אתה מרגיש את השרירים "פועמים" מכאבים?
אתה ילד בן 15, חימום זה חשוב אבל אתה צעיר והעומס שאתה מרים הוא גם סביר למשקל גוף שלך. זה לא מה שעושה לך כאבי גב (החוסר חימום כביכול), תיהיה בטוח.
אגב, אתה עושה ולסלבה? זה יכול לעזור למנוע כאבים.
|