ציטוט:
פורסם במקור על ידי eladddi
לא זה הצדקה ליחס המשקל שלי ולהקף היד שלי .
עדין לא אמרתה מה רע בתוכנית חוץ מהעצימות שלה ..
|
בוא נתחיל מההתחלה, יש לך תוכנית AB בנפח גבוה, 31 סטים באימון. 31 סטים זאת כמות עצומה שלמתאמן הממוצע בעל ההתאוששות הממוצעת הזאת תביא רק לOVERTRAINING וDOMS. חוץ מזה נסתכל על זה ממבט אחר. תרגיל הסקוואט הוא תרגיל מורכב שמשלב הרבה קבוצות שרירים. למה הוא עדיף על תרגילים מבודדים? כי כדי לקבל את האפקט שהגוף מקבל מהסקוואט צריך לעשות 5 תרגילים מבודדים במכונות. זאת כמות עצומה שמתאמן רגיל פשוט לא יצליח להתאושש ממנה. תראה איך אתה יכול להבין את זה, לדוגמא יש לך את אימון B, בסוף האימון יש לך פשיטות מרפקים כנגד משקולות בודדות יד יד בנפרד בפולי תחתון 3x10. תעשה את התרגיל הזה פעם אחת בתחילת האימון ופעם אחת בסוף האימון ותגיד לי אם היה הבדל במשקלי העבודה. אם היה הבדל סימן שאתה לא מצליח להתאושש וזה אומר שהנפח של התוכנית גבוה מדי. ואני יכול להגיד לך בבטחון שאתה מתאמן מתחיל ויהיה הבדל לא קטן במשקל העבודה אלה אם ירקת על העצימות ולא עבדת עם משקלים מקסימליים באימון עצמו. חוץ מזה נסתכל לדוגמא על אימון כתפיים. יש לך לחיצה עם מוט ואחריה לחיצה עם משקולות. מה לעזאזל המטרה? זה בול אותו דבר, בול אותה תנועה רק שפעם אחת אתה עובד עם מוט ופעם אחת אתה עובד עם משקולות. אתה סתם נותן לגוף כמות סטים שיהיה קשה לו לעכל. אותו דבר בידיים ובכל שאר השרירים הקטנים. ההבדל בין שריר גדול לקטן הוא שבקטן יש רק סוג אחד של תנועה. למה לתת ליד קדמית 3 תרגילים של כפיפת מרפקים אם אתה יכול לעשות רק אחד עם יותר משקל? השאר סתם מעכבים את ההתפתחות שלך! זה יותר מדי נפח!
בכל מקרה אם אתה סוגד לגיל גרנות וחושב שאם הוא כתב את התוכנית הזאת אז היא טובה אז צא מהעולם הקטן שלך, היא תוכנית זוועתית גם למתאמן המתקדם כי למתאמן המתקדם יש שיטות אחרות שביניהם השיטה הפופולרית ביותר שהיא שיטת הפריודיזציה. אני מכבד את גיל גרנות, באמת כל הכבוד לו על מה שהוא השיג אבל קשה לי לדמיין אותו מצדיק את התוכנית הזאת. אין לה שום הצדקה אלה אם אתה מאמן אטום לעולם שעבר קורס של וינגייט וחושב שהוא גבר.