baba,
אתה אמרת שאתה 4 חודשים מתאמן אותו דבר ואוכל אותו דבר. אולי דווקא כאן הבעיה.
אתה מנהל מעקב אחר התזונה שלך? אם לא, אני ממליץ להתחיל. יהיה לך הרבה יותר קל בצורה כזאת לראות איפה אתה עושה טעות או מה לא בסדר במה שאתה עושה, שגורם לך להשאר באותו משקל.
אמרת שעלית 3 קילו במשך 4 חודשים. מתי בעצם נעצרת? כי 3 קילו ל-4 חודשים אני אגיד לך את האמת, זה יחסית מעט. מתאמנים מתחילים ובמיוחד רזים בדרך כלל עולים הרבה יותר מהר במשקל. ההשערה הראשונה והכי הגיונית שאני יכול להעלות היא שאתה לא צורך מספיק קלוריות כרגע. בגלל זה גם הצעתי שתבצע מעקב אחר התזונה, ככה תהיה לך ביקורת מלאה מתי אתה צריך לעלות קלוריות ובכמה.
דבר שני, לגבי האימונים.
אתה מצליח לשפר את משקלי העבודה שלך? תזכור שהשריר גדל רק בעקבות עומס שהוא לא רגיל אליו. לכן אתה חייב לשאוף לשפר כל הזמן את משקלי העבודה.
דבר שלישי, אמרת שאתה לא עבדת עד עכשיו על הגב ואני מניח שגם לא על הרגליים. גב ורגליים הם שני חלקים מאוד גדולים בגוף. גדילה שלהם מאוד תתרום למשקל הכללי של הגוף. לכן סביר להניח שאם (סתם דוגמא) תעבוד רק על היד הקדמית, אפילו אם השריר יגדל באופן משמעותי, הוא לא ישפיע הרבה על משקל הגוף. אז תדאג לעבוד כל הגוף, ולא להזניח רגליים! :-)
מבנה עצמות אי אפשר לשנות כמו שאני מניח שכבר אמרו פה, אבל אפשר בהחלט "להרחיב" את הגב ואת החזה, מה שיתן גם אשליה לכתפיים רחבות. מתח זה תרגיל מצוין. ביקשת עצה לגבי אימון, אז אם אתה עובד על כל הגוף באימון אחד 3 פעמים בשבוע, אני ממליץ על 3 סטים של 10 חזרות כל אימון. אם אתה לא מסוגל לבצע 10 חזרות, אלא (סתם דוגמא) - 5, תעשה 5-6 סטים של 5. העיקר שתשמור על אותו סך חזרות של 25-30 חזרות (3x10=30, 5x5=25). כשאתה מרגיש שהמתח הופך להיות קצת יותר קל, אז תעשה עוד קצת חזרות, או אם יש לך אפשרות, תקשור עליך משקולת כדי להוסיף התנגדות.
שאלת לגבי שחיפים לשעבר... כן גם אני אחד מהם. מיד אחרי שסיימתי לקרוא את "המדריך המלא לעלייה במסה" כאן באתר הראשי, רצתי למטבח והתחלתי לבדוק כל מוצר כמה קלוריות, פחמימות, חלבונים ושומנים הוא מכיל. בניתי לעצמי תוכנית אימונים מסודרת, תפריט מסודר והתוצאות לא אחרו להגיע.
אגב, יצא לך לבדוק כמה קלוריות אתה צורך כרגע?