צפיה בהודעה בודדת
ישן 10-07-09, 11:18   #17
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dark_muse צפה בהודעה
אתה מוכן להביא את הטיעונים הפיזיולוגים והקינזיולוגים (מה הקשר? עבודת מייצבים? ) לכך שסקוואט מאמץ יותר את הרגליים?
לייל כתב על זה מאמר שסתר את כל מה שאתה מאמין בו. גם ההשפעות של הורמון הגדילה כביכול שסקוואט משחרר יותר מלג-פרס הן מינוריות.

לא שאני לא מסכים איתך שסקוואט מאמץ יותר מלג-פרס, אבל סתם מעניין אותי אם אתה מבסס את זה על משהו מחקרי אמיתי או שאתה פשוט מביע את הדעות המוקדמות שלך לדיון.

מה שהיפרטרופיה טוען זה שבלחיצת רגליים אתה מאמץ את הרגליים יותר בגלל היכולת לשם יותר משקל (מה שבסקוואט אתה לא יכול בגלל גורמים מגבילים אחרים).
אני מסכים איתך שלסקוואט אין תחליף, אבל סתם מעניין אותי לראות איפה ההוכחות הפיזיולוגיות שסקוואט מקסימלי יותר מעמיס על שרירי הרגליים מלג-פרס מקסימלי (שאצל אנשים שמאומנים בו הוא כפול+ במשקל מהסקוואט שלהם).
אם מישהו מכם היה טורח להעביר פה (ובפורום השני לצורך העניין) הייתם נתקלים בערימות של חומר שעלה כבר הרבה פעמים, חפשו פוסטים של שיקו.
בקשר לסקוואט, לייל צריך להשאר בתחום שהוא מבין בו - תזונה, באימונים כל טענה שלו עושה לו עוול יותר מהקודמת.
ובקשר ל"משקלים", העובדה שאתה יכול להעמיס יותר פלטות במכונה מאשר על המוט נובעת מהעובדה שבמוט ההתנגדות שווה בצורה ישירה למשקל שהגוף מתנגד לו, ובמכונה לא. המשקל לא שווה להתנגדות האמיתית שהגוף פועל נגדה.
כך או כך, אני לא הולך לבזבז יותר אנרגיה בלהסביר למה סקוואט עדיף על לג פרס לאנשים שמפחדים לעשות/ללמוד לעשות סקוואט מלא ומעדיפים את האלטרנטיבה הקלה. זה מאוד אלמנטרי ומבוסס היטב, צריך רק להכנס ולקרוא במקום לשלוח הודעות ריקות פה בפורום.

Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive)

Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט