אני חושב שקטלת יותר מדי את שחקני הכדורגל. עכשיו אבהיר משהו, אני לא אוהב כדורגל ובוודאי שלא את הכדרוגל הישראלי. אבל בכל זאת - אם יש מי שישלם את המשכורות לשחקנים האלה, מי אתה שתגיד שזה לא מגיע להם. ממה שאני מבין, הכסף הזה לא בא על חשבון פיתוח הגוף... אם כבר, אני חושב שזה טוב ששחקנים יקבלו משכורות גבוהות, כי אז באמת לא תהיה סיבה שישארו בארץ ואז הרמה תרד אפילו עוד יותר. העובדה שיש משכורות גבוהות לשחקנים, גם לא המצטיינים שביניהם, נותנת תקוה לשחקנים צעירים רבים שבוחרים בגיל נערים ונוער להתמקד בכדורגל, כשבמקום זה הם היו יכולים להתעסק עם דברים הרבה הרבה פחות טובים. אני מניח שלא חשבת על זה... כי בשביל ארבע אלף ש"ח שאתה מציע, אף ילד בן 16 לא ילך ארבע פעמים בשבוע לאימונים ובכל שבת למשחק! במקום זה הוא יסתובב בשכונה, לא יעשה כלום עם עצמו, ילך למועדונים, ידקור/יידקר (מה לעשות, הרבה כדורגלנים באים מהשכבות החלשות)
כך שאני דוחה את הטענה שלך על הורדת המשכורות בכל תוקף. אני חושב שהיא כלל לא רלוונטית לנושא פיתוח הגוף.
אני כן מסכים אתך שצריך לשנות את תרבות הספורט בארץ - בכדורגל, בכדורסל, בכל הענשים. אבל גם זה לא נוגע לפיתוח גוף בסופו של דבר. אני מאמין שדבריך באים מתוך תסכול מחוסר הפופולריות של הענף בו אתה עוסק באופן פעיל.
מבחינת הפרסום לפיתוח הגוף: מה לעשות, התחום לא ממש מפותח בארץ ואחרי אלי האנה, רק לאחרונה יש מפתחי גוף שמתחרים באירופה ומגיעים להישגים (כמו עמית ספיר, חברך סטאס). בתור עיתונאי, אני בטוח שאתה יודע הרבה יותר טוב ממני וכל אחד פה, מה הדרך הנכונה להביא אותם קצת לידיעת הציבור. אולי משהו מזה צריך לבוא מהם (אני מודה שלא חשבתי על זה לעומק, ואני לא יודע איך בדיוק. אבל להסתתר רוב השנה זו בוודאי לא הדרך), אבל לכסח את הכדורגלנים ושאר הספורטאים זו ממש לא הדרך, אני מצטער.
|