ציטוט:
פורסם במקור על ידי mr popo
יש לכם בכלל מושג על מה אתם מדברים?
עבודה ישירה על הבטן תתבצע רק על הישר בטני והאלכסונים (למרות שעבודה על האלכסונים לא תתרום כלום מלבד מותניים רחבות במעט). אסור בתכלית האיסור לעבוד על שריר מותן-כסל בצורה ישירה ואפילו לא בעקיפין. הוא יכנס לפעולה רק כשהטכניקה לקויה. כלומר אם הוא עובד חזק, אתם עושים משהו לא בסדר.
היפרטרופיה במותן כסל תגרום לבעיות גב ויציבה רבות.
אז לכל המגיבים, זה לא ש"אין צורך" לאמן את המותן-כסל באופן ישיר, אלא שאסור לאמן אותו בכלל!
תתרחקו מהרמות רגליים למיניהם, רק 5% מהמתאמנים מבצעים אותן נכון. תבצעו רק כפיפות בטן ותשתדלו לעבוד נכון.
פופו.
|
פופו, מאיפה אתה שואב את המידע הזה? מהידע שיש לי מותן כסל או בשמו היותר מוכר ILIOPSOAS הוא שריר שמבצע כפיפת ירך, הוא הראשי שמבצע כפיפת ירך בין השאר ואין שום בעייה לעבוד עליו, הוא לא יפריע ליציבה ובעיות גב כפי שאתה טוען, תקן אותי אם אני טועה כמובן!
הוא שריר שאין כל כך צורך לעבוד עליו, כי מבחינה ויזואליות הוא לא הכי נראה לעין והיפרטרופיה בשריר הזה לא נחוצה.
עבודה על הבטן צריכה להתבצע כאשר התנועה מגיעה כתוצאה מכיפוף בעמוד השדרה הלומברי בלבד, ולא כפיפה בירך או אפילו בעמ"ש טורקלי וסרוויקלי כפי שרבים נוהגים לבצע, בעת כפיפה בירך הבטן עובדת כמייצבת ובאופן איזומטרי אך אין תנועה בעמוד שדרה ולכן היא לא עובדת בצורה תנועתית.
כל ההרמות רגליים למינהם מבצעות כפיפה בירך ומיועדות ל-ILIOPSOAS ולא לרקטוס אבודימינק כך שאין ממש עבודה על הבטן בניגוד למה שרבים חושבים, על מנת לעבוד על הבטן בתלייה למשל, הירך צריכה להיות מקובעת, משמע ברכיים ב-90 מעלות, והתנועה צריכה להתבצע-שוב- רק בעמ"ש לומברי.
ושוב אני אומר, אני לא נתקלתי בזה ש- א-ס-ו-ר לאמן את ILIOPSOAS כך שמבחינה פרקטית אין ממש צורך לאמן אותו אך בהחלט אפשר ללא סכנה!