ציטוט:
פורסם במקור על ידי nati10
שמע בקשר לסלע אתה לא יכול לדבר על אלוהים כמו שאתה מדבר על בנאדם בנאדם מרים דברים אלוהים לא מרים דברים אלוהים הוא משהו אחר בכלל אתה לא קולט את זה אבל אתה לא יכול לדבר אליו במושגים שבני אדם נגיד בנאדם נושם אלוהים לא נושם בנאדם אוכל אלוהים לא אוכל לכן השאלה של אם הוא יכול לברוא סלע שהוא לא יכול להרים היא לא רלוונטית לגביו כי הוא לא גשמי קשה להבין את זהה אחי גם אני לא הבנתי בהתחלה זה דברים שמעל כושר ההבנה של בני אדם...
עוד שאלה: מה תגידו על אנשים שהיו חילונים לגמרי ועברו מוות קליני פתאום הם מתחילים לספר מה הם ראו למעלה מלאכים והכל ואיך שהם קמים מהמוות קליני כל הבנאדם מפוחד וישר חוזר בתשובה... מה תגידו על זה שגם זה המצאות של אנשים? למה אני שמעתי הרבה סיפורים כאלו מאנשים שקרה להם את זה ואף אחד פה לא יכול להגיד שזה לא נכון!!
|
נאטי, כבר עברנו את השלב הזה שהבנת אלוהים היא מעבר לתובנת בני האדם, לא על זה אנחנו מדברים כרגע.
מה שאני טוען זה שאם אלוהים היה קיים, אז כל דבר לא הגיוני היה יכול להיות קיים. הדתיים חושבים שזה לא הגיוני שמליארדי חלקיקים הרכיבו בעצמם עולם. אבל האם זה הגיוני שקיימת ישות שיכולה לצפות בו זמנית בכל רגע נתון בכל אחד ממליראדי החלקיקים שמרכיבים את העולם? ולא רק זה, היא גם בלתי נראית, ולא רק זה היא גם יכולה לעשות חשבון נפש לכל יצור חי על כדור הארץ?
בקשר לעניין השני, אני אסביר לך בדיוק למה כל כך הרבה אנשים עוברים את החוויה הזאת, וזאת לא תיאוריה שלי, זה כמובן פתרון של המדע לבעיה.
אתה יודע מה זה מוות קליני? כאשר פעולת הלב נפסקת אבל המח ממשיך לחיות. מצב כזה לא יכול להיות קיים יותר ממס' דקות שכן המח לא מקבל חמצן, ומרגע הפסקת זרימת החמצן למח תאי המוח מתחילים למות וזהו תהליך בלתי הפיך. מצב כזה של מוח עובד כשהוא לא מקבל חמצן, מכניס את המוח למצב סטרס קיצוני ובמצב כזה המוח יעשה הכל כדי "לברוח". עד כדי כך שהוא יכנס ל
הזיות ואשליות. עכשיו אתה בטח שואל את עצמך, אבל איך זה שכולם חווים כמעט את אותה חוויה של כניסה למנהרת אור וכו'? אז העניין הוא שלמוח שלנו יש רמת מודעות מסוימת, ורמה מסוימת שנקראת "הלא מודע", מה שאנשים קוראים לזה תמיד "תת מודע" (יש עוד אזור שנקרא "סמוך למודע" אבל זה לא קשור). בזמנים ספציפיים, חלקים מהאזור הלא מודע עולים למודע והמוח מתרגם אותם. בחלק הלא מודע שלנו, סביר להניח שיש לכל אחד מאיתנו גם לאתאיסטים שביננו, מחשבות על כל מה שקשור לדת. מילדות משרישים לנו בדרך כזאת או אחרת את המעבר לעולם הבא, סיפורים על גן עדן, אפילו סיפורי ילדים, ציורים וכו'. במצב של מוות קליני, המוח מעלה את הדברים האלה מהלא-מודע למודע ולכן אותן חוויות פחות או יותר מתועדות בפי אנשים שונים.
אגב, הרבה אנשים שחוו מוות קליני, סיפרו שהנשמה שלהם יצאה מהגוף והצליחה לראות את מה שמתרחש בחדר הניתוח. עשו ניסוי לתקופה של שנה באיזה בית חולים בארה"ב, שמו איזה שהוא צג עם מס' כלשהוא על ארון בחדר ניתוח בו ביצעו פעולות החייאה במקרים של מוות קליני. היו שם עשרות מקרים של מוות קליני באותו חדר ואף אחד מהמטופלים לא הצליח לשחזר את המס' הזה שהיה למעלה. סתם מחקר נחמד. :-)