אני גם לא אומר אמן על כל מה שהוא אומר. גם לי היו תהיות בקשר להודעה הזאת שלו, אז שאלתי אותו כמה דברים והוא ניסה להסביר. ניסיתי לחשוב קצת בעצמי והגעתי למסקנה שזאת דרך לא רעה בכלל להתחיל. אגב, זה לא רק הוא חושב ככה, הוא מייצג דעה פחות או יותר של כל המאמנים הגדולים בתחומם.
רן, תנסה לעשות סקוואט עם 15 חזרות ותנסה לעשות עם 5 חזרות ותגיד איפה היה לך יותר קשה. כשאני עושה סקוואט עם 15 חזרות, אני מרגיש כאילו רצתי מרתון. נכון זה לא טווח אירובי, מה שניסיתי להגיד שזה מעייף יותר. קצב הדופק והנשימה עולים יותר גבוה פשוט בגלל שאתה נמצא תחת עומס למשך זמן רב יותר (סט של 15 לוקח נגיד 45 שניות בזמן שסט של 5 לוקח 20 שניות).
דבר נוסף, בטווח חזרות גבוה משתחררות יותר חומצות חלב מה שמוביל לעייפות שרירית גבוהה יותר ולכן בכל מקרה הטכניקה תפגע. אני מדבר כמובן על Rm15 ולא על משקל שמתאים ל-30 חזרות.
עבודה עם מכונות לא יכולה להיות הכנה לעבודה עם משקל חופשי ואני הבנתי את זה עוד בחודש הראשון לאימונים שלי, כאשר עברתי ממכונת הפרפר לבנצ' פרס. אם הייתי ישר ניגש לבנצ' פרס, ההרגשה היתה אותה הרגשה - רעד מטורף בידיים ואי יכולת להחזיק את המוט ישר מבלי שהוא יטה לאחד הצדדים. קח מתאמן ותיק שעושה לג פרס עם 300 קילו, תתן לו לעשות סקוואט ותראה כמה יהיה לו קשה להסתדר עם התרגיל הזה אפילו עם משקל נוצה. כמעט בדיוק כמו מתאמן מתחיל.
הסיבה לכך היא מאוד פשוטה. ברגע שאתה מכניס לתמונה שריר שלא עבד לפני כן, גם אם מדובר על אותה קבוצת שרירי מטרה, כל האיזון בין השרירים נשבר. כל העניין פה הרי הוא עבודה על קוארדינציה בין-שרירית, תכניס עוד שריר מייצב שלא היה רגיל לעבוד - והקוארדינציה נשברת, מה שדורש ממך כביכול להתרגל לתנועה מחדש. אז זה לא משנה אם תרגלת את התנועה על מכונה, ברגע שעברת למוט חופשי אתה נדרש כאילו ללמוד תנועה חדשה בכל מקרה.
דבר אחרון, כמו שכבר אמרתי (או יותר נכון ציטטתי את לייל), תוכנית של 3x15 הוכיחה את עצמה, אבל העניין הוא שכל תוכנית תוכיח את עצמה (הכוונה לאינטסנסיביות שונה, לא לתדירות האימונים) כאשר מדובר במתאמנים מתחילים.
אם אתה רוצה, אני יכול לבקש מלייל את המחקרים המלאים בקשר לזה, או אפילו רק אבסטרקטים זה גם אולי יעזור להבין את התמונה.