צפיה בהודעה בודדת
ישן 26-04-09, 08:08   #3
LGhell
חבר פעיל

הסמל האישי שלLGhell

עוסק ב:: חייל
חדר כושר: חיל האוויר - קריה

תראה יש פה יחס ברור, ככל שהגרעון הקלורי גבוה יותר (כלומר החיטוב קיצוני יותר ,מכיל מעט מאוד פחמימות והכמות קקל שהחסרת מהתחזוקה גבוה) כך התקופה שאתה יכול להשאר בחיטוב (בלי נייטרלי, בלי העמסות) קטנה. תקופת החיטוב יכולה להתחיל מכמה עשרות ימים ועד כמה חודשים לפני ביצוע נייטרלי(full diet break‎‏)‏. אז כמה זמן אצלך? שוב תלוי בגרעון, בפחמימות, בהעמסות שאתה מבצע ( אני לא מכיר נוסחה שמודדת זאת) .
לגבי הזמן של אותה תקופה ( שבה לא עולים ולא יורדים במשקל), קשה לי לומר לך מה הזמן המדויק שצריך כי גם פה כנראה זה תלוי. המטרה של התקופה היא "להחזיר את המערכת לשגרה" הרי מה קורה בחיטוב? אומנם אנו יורדים באחוזי שומן וזה מצוין אבל גם פוגעים בחלק מהמערכות בגוף (אין רע בלי טוב) חילוף החומרים נפגע, הורמונים חשובים צונחים ו"המערכת" המשומנת שלנו מתחילה להחליד. ופה באה תקופה זו כדי לתת לגוף כל מה שחסר לו ולהעלות אותנו חזרה על הגל. אז אם כך אפשר לטעון שכל שהגוף נפגע יותר ככה זמן השיקום גדל. וכמה הגוף נפגע? נכון צדקת - תלוי. ככל שהדיאטה ארוכה יותר, קיצונית יותר, מכילה פחות העמסות ופחות ציטים כך המערכת נפגעת יותר, וכמובן שיש גם מקדם גנטי ששונה מאדם לאדם, באחוזי שומן ועוד. אני מכיר דיאטה קיצונית יחסית שהתקופה שם נעה בין שבוע לשבועיים.
אז לסיכום אומר שזה תלוי בגורמים רבים ואכן חובה בחלק מהדיאטות, נסה להקשיב לגוף לקרוא על סוגים של דיאטות ומה המחבר ממליץ ולעשות סטיה לכאן או לכאן בהתאם לשינויים שאתה מבצע.
בהצלחה.

LGhell מנותק   הגב עם ציטוט