אין מספיק מידע עליך כדי לבקר את התוכנית. על פניו אין פה משהו שהוא לא סביר, ואין לי היכרות איתך בשביל לדעת האם התוכנית אידיאלית בשבילך. אני הייתי נותן תוכנית קצת אחרת, אבל זה נורמלי שכל מאמן/מתאמן בא עם הגישה והנסיון שלו.
לגבי סמית' או חופשי באופן כללי: מצאו שברמה גבוהה מתאמנים ירימו יותר משקל עם מוט חופשי מאשר בסמית' (להוציא אולי תרגילי כתפיים שבהם לא נמצא הבדל מהותי). ברמה הנמוכה/בינונית זה לא כל כך משנה לדעתי מבחינת שרירי המטרה. עם זאת, אם אתה מתאמן בשביל לפתח מסה וכח ומשקיע בעצמך (אוכל, אימונים, עבודה עד לכשל/כמעט כשל) הייתי ממליץ לבצע תרגילים כמו בנץ' וסקוואט עם מוט. גם מחזק את ייצוב הגוף, שרירי core, יכולת שליטה בגוף (הכנה הכרחית לתרגילים כמו דד-ליפט או בנט-רוו וכו') וכמובן גירוי מקסימלי לשרירי המטרה.
הסיבה לעדיפות של התרגילים עם המוטות היא שהגוף כולו "משתתף" בפעולות. מגיעה עזרה בערך מכל שריר שיכול לסייע בייצוב הגוף - הבטן, הכתפיים, הרגליים, זוקפי הגו, שרירים מייצבים במפרקים... מי שאתה לא רוצה. כאשר התנועה נמצאת במכונה/בסמית' - התנועה מאוד מוגבלת ו"מדויקת", לא ניתן להסתייע בשרירים אחרים (כי אי אפשר להעביר את העומס ס"מ קדימה או אחורה למשל...). ברמה הגבוהה הרעיון הוא להרים כמה שיותר משקל ולכן החופשי עדיף.
ספציפית לגבי סקוואט בסמית' - בהנחה שאתה מבצע את הסקווט עם הרגליים קדימה (שזה הרעיון של סקווט בסמית' הקלאסי) הרבה יותר עומס הולך לשרירים האחוריים - גלוטאוס מקסימוס (ישבן) והמסטרינגס (ירך אחורית) ופחות על הקוואדריספס (4 ראשי, ירך קדמית). סקוואט שמבוצע עם מוט התנועה שלו שונה והוא עובד באופן יחסי הרבה יותר על הקוואד'.
שאלות נוספות?
אם תכתוב יותר על עצמך, נסיונך, קצת על תוכניות שעשית בעבר ומטרותיך אפשר יהיה יותר להתייחס ברצינות לתכנית שכתבת.