צפיה בהודעה בודדת
ישן 01-04-09, 19:02   #5
shraga
חבר פעיל

כללי:: שרגא, כהן שרגא
עוסק ב:: מנקה בחדר כושר...
חדר כושר: אקסטרה ג'ים

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
כמובן שזה ככה בגלל שעדיין לא נתקלתי במישהו שמאמן למטרת כוח בלבד וברגע שיהיה לי מתאמן כזה התכניות יהיו מתאימות למטרה הזאת!

מתי תבינו כי הסגנון הנידון אינו בא לענות על דרישה לפיתוח הכח נטו??
המתאמן המתחיל, שאף שנה-שנתיים ותק לא תמיד יוציאו אותו מהקטגוריה הזו, יחווה את התוצאות הטובות ביותר על גופו כאשר תכנית האימונים שלו כוללת תדירות גבוהה, ווליום נמוך ועצימות בהתאם. התכניות המפוצלות הקיימות (בעיקר abc וabcd) יתנו תדירות שאינה מתאימה ווליום גבוה מדי, שלא לדבר על העבודה הישירה המרובה שמוענקת לשרירים קטנים, דבר שמבוצע גם בתכניות ab "סטנדרטיות". יש להבין מה גופו של המתאמן המתחיל דורש, ומה יהיה מחיר העמסת החינם על הגוף, כאשר קבוצת שרירים מותשת בהפרשי זמן גדולים. מדוע לא לשתף את כל הגוף באימון? או לפחות פיצול חכם (פלג גוף עליון/ תחתון, דחיקה/משיכה) ולא פיצול חסר כל הגיון לאימונים המקיפים אזור קטן בגוף כל פעם. הגוף שלנו מתפקד כיחידה אחת. הכל מקושר יחדף ודבר במקום אחד ישפיע גם במקום אחר.

לעניות דעתי, אלו המסתמכים על המגמה של היום, בה השיטה מושכת יותר ו"נוצצת" מפסידים ליטרים רבים של זיעה לחינם. לכו על הבסיס, על הדבר שנכון לעשותו.

ולבעל האשכול, אני תמיד דוגל ב"אינדיווידואליזם", התאמת השיטה לגופך, אך בהשערה שאתה עדיין מתאמן מתחיל, אני סבור כי הזמן שהקדשת לסגנון הבסיסי של האימונים הוא אפסי עד קטן מכדי להיספר. לפני שאתה קובע קביעות לגבי גופך, למד להכיר אותו באמת.

יום טוב.
deadlift: 76.4g RM5

*חצי ירידה

משקל בבוקר: 106 ק"ג
משקל לאחר פיפי: 103.4 ק"ג
משקל לאחר קקי: 92.7 ק"ג
משקל לאחר ארוחת בוקר: 112 ק"ג

*מתעדכן לאחר כל ביקור בשירותים.

לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן
shraga מנותק   הגב עם ציטוט