ציטוט:
פורסם במקור על ידי gt707
והכי מצחיק שעוד אומרים לך שההבדלים אחרי משלוח ומע"מ וכל זה יהיו זניחים מאד... אני זוכר תהזמנה האחרונה שלי שיצא לי שם הבדל של לא פחות מ560 שקל! כלומר עם הייתי קונה את אותם מוצרים בבית הייתי משלם עוד 560 שקל... אז נכון שצריך לחכות בסביבות ה שבועיים עד חודש אז נכון שלפעמים יש כאבי ראש עם המכס אבל שמסתכלים על התמונה בכללי זה מאד אבל מאד משתלםםם
חח שוב פעם עולים לי העצבים... כל פעם שמדברים על ההבדלי מחירים בין הארץ לח"ול אני מתעצבן
האם יכול לבוא יבואן/בעל חנות פעם אחת ולתמידו להסביר לנו למה לעזעזאללל ההבדל העצום הזה??
תנו סיבה אחת הגיונית .. נכון לא מצפים ממכם למכור במחיר של חו"ל אבל אבל היי חבר'ה במחירים של היום זה על גבול החוצפה... אחרי זה באים מתלוננים למה הרמה בארץ בפיתוח גוף יורדת בטח שתרד איך נער שרוצה להתחיל לפתח גוף ולהיכנס לעסק בצורה רצינית יכול להתחיל ששק גיינר עולה לו 500 - 600 שקל שמוצרי no עולים 400 שקל טירוףףף
שלא תבינו לא נכון אני לא בא לדבר על חנות ספציפית חס וחלילה יש לי את כל הכבוד לבעלי העסקים והיבואנים אני מדבר על כולם בתמונה אחת גדולה שכן המחירים בינהם זהים לחלוטין עם סטייה פה ושם
|
כמו שאמרת בעצמך המחירים בארץ נעים באותו טווח מחירים אחיד בין כל החנויות והיבואנים אם הבדלים קטנים של כמה עשרות שקלים לפה ולשם וזה לא סתם שהמחיר בארץ אצל כולם שונה מהמחיר בארצות הברית.
מכמה סיבות דבר זה זה קורה:
בארץ המוצר עובר יד נוספת לעומת מכירה של מוצרים בארצות הברית.
בחו"ל: יצרן -> חנות -> צרכן, במקרים מסוימים אפילו היצרן מוכר בעצמו.
בארץ: יצרן -> יבואן -> חנות -> צרכן.
עכשיו לכל גוף כזה יש הוצאות שהוא צריך לכסות לפני שהוא בכלל מתחיל להרוויח!
היבואן צריך לשלם מע"מ, מיסים, הובלה, אישורים של משרד הבריאות, בדיקות מעבדה, תוויות בעברית, הפצה של המוצרים לחנויות או עבודה מול חברת הפצה, משכורות וכו'.
סתם חשוב לדעת אבל לכל טעם של אותה אבקה היבואן חייב להוציא ניירת ואישור נפרד ממשרד הבריאות. תבין עד כמה קשים הם שם.
וגם לחנות שוב יש הוצאות, עובדים, טלפונים, חנות, אחסנה וכו'.
תחשב את הכל ביחד אתה תגיע לתוספת מחיר מאוד משמעותית , אני יודע שזה נשמע לך אולי סכום אסטרונמי ולא הגיוני אבל זה הוצאות של עסק בארץ ישראל (לא ציינתי את נס הכנסה והמעמ שחל על החנות), ולכן המחירים כאלה כולם מעבר לזה אני יכול להגיד לך שגם אותי זה מעצבן באופן אישי שחנות בישראל קונה מיבואן מוצר במחיר יותר יקר מאשר בן אדם בארצות הברית יקנה יחידה אחת באופן פרטי מול הבית, אבל זה המצב זה בדיוק כמו עם מכוניות, הלוואי היו המחירים של מכוניות בארץ כמו בחו"ל, תראה כמו עולה מוסטנג חדשה בארץ וכמה בארצות הברית פי 4 בערך.
אם יש לך שאלות נוספות בנושא, תרגיש חופשי לפנות אלי.
שלומיק