אשכול: ביצה
צפיה בהודעה בודדת
ישן 21-03-09, 12:46   #32
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

כן, אני אוהב לטעות ולהטעות.

כמו שהסברתי לקורן בהודעה שאחרי, יש לשומן רצפטורים שהוא נקשר אליהם וכן הלאה ויש לו דרך זה השפעות על המטבוליזם. אם אתה רוצה להכנס לחפירות של הרצפטורים תשלח לי מייל ותגיד מה דעתך בנושא, אני אשתדל להגיב במהרה.

בכל אופן:

When saturated or trans unsaturated fats are replaced with monounsaturated or n-6 polyunsaturated fats from vegetable oils, primarily low-density lipoprotein (LDL) cholesterol decreases.

זה מראה קשר של סיבה ותוצאה - פחות שומן רווי הוביל לפחות LDL.

הבנתי את הקטע של ההרדקור וזה, באמת, אבל מה אתם רוצים?

עריכה: יש קשר גם לפחמימות וגם לשומן הרווי. האתיולוגיה של מחלות קרדיווסקולרית היא מולטיפקטוריאלית ונקבעת על ידי גורמים סביבתיים ותזונתיים שונים. גם העדר פעילות גופנית מגביר סיכון למחלות לב, אז עכשיו הפחמימות והשומן הרווי הם בסדר? לכל גורם יש את התפקיד שלו.

בנוגע למה הם מתים - במדינות שתוחלת החיים בהן היא בסביבות גיל 40 ולרוב פחות מ50 ויש בהן תמותה גבוהה כשתוצאה ממחלות זיהומיות, זה לא מפליא שהם מתים פחות מתחלואה קרדיווסקולרית.

The American Journal of Medicine, Volume 113, ue 9, Supplement 2, 30 December 2002, Pages 13-24
Randomized clinical trials on the effects of dietary fat and carbohydrate on plasma lipoproteins and cardiovascular disease

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק