צפיה בהודעה בודדת
ישן 08-03-09, 00:20   #76
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי eden.b. צפה בהודעה
לא אהבתי את התכנית שלך מסיבה אחת:
דדליפט זה תרגיל לא פשוט שאם לא מבצעים אותו נכון פוגעם עמוקות בגב.
לא כל אחד יכול לעשות את התרגיל המורכב הזה וכמובן לא כל איזה טירון שרק לפני חודש-חודשיים התחיל להתאמן.
הרבה מפתחי גוף לא נגעו בתרגיל הזה בשנים הראשונות שלהם מחשש לפגיעה/שזה פשוט לא היה לרמה שלהם.
לסיכום:דדליפט הוא תרגיל שלא נועד לכל אחד אלה לכאלה שיודעים להתאמן ומנוסים בזה.

לכל אלה שכן מבצעים דדליפטים והם לא הכי מנוסים: תורידו משקל תעבדו אך ורק על טכניקה של התרגיל ההמלצה היא לא לעבוד עליו בכלל (יש לכם מלא תרגילים חוץ מדדליפט)
ולכל אלה שמתעקשים:ט-כ-נ-י-ק-ה ולא משקל.
קשקשן...
בחיי היום יום אם יבקשו ממך להרים משהו כבד, אתה לא תגיד "אוי לא, אני לא עושה, זה מסוכן לגב שלי ואני לא יודע את הטכניקה להרים".
אתה תכופף את הברכיים שלך (אם אתה חכם) ואתה תרים את זה מהרצפה כמו גדול.
פריצות דיסק אפשר לעשות כשמרימים עיפרון או יוצאים מהרכב, דווקא בדדליפט בהנחה שהעומס מתאים והטכניקה סבירה, רוב הסיכוים שלא יקרה כלום בגלל הריכוז וביצוע ההרמה.

דדליפט לטעמי יותר פשוט מסקוואט לבצע, אין שום סיבה שאם עושים סקוואט (ומלמדים סקוואט בקורסי המדריכים) לא יעשו דדליפט.
אתה צודק שיש אלטרנטיבות לדדליפט, ושזה לא תרגיל חובה על מנת לחזק את זוקפי הגו והרגליים, אך אם מישהו בריא ובא בדגש של להתחזק ולגדול, והכי חשוב, הוא מתאמן ממושמע, אין סיבה שהוא לא יעשה דדליפט.

יתרה מכך, דווקא לילדים שמתחילים להתאמן יש יתרון עצום אם הם יעשו דדליפט, מאחר והתרגיל יתן להם לשמור על גמישות טובה באמסטרינגס גם בגילאים מאוחרים (שלא נדבר על סקוואט...)
Dark_Muse מנותק   הגב עם ציטוט