היי
תראה, המטרה בגדול ב HFT היא להפחית את כמות הסטים לכל שריר ולעלות את התדירות שבו אתה מאמן כל שריר, זה נע בין 2-3 אימונים לכל שריר בשבוע, בנוגע לכמות הסטים, זה לא מדויק שאם עשית 12 סטים לחזה בשבוע אז תחלק אותם לפעמיים וזה יהפך להיות 6 סטים בכל אימון, מכיוון שככל שהתדירות עולה כך הווליום יורד והאווירה של היפרטרופיה עולה, במידה וחקרת את הנושא בוודאי נתקלת בדעה שהיפרטרופיה מושלמת תתקים כאשר שריר מאומן כל 48 שעות, הוכח שסינטזת החלבון עולה לרמות גבוהות לאחר 36 שעות ולאחר 48 שעות מתחילה לצנוח ובעצם אתה מבלה יומיים בגדילה ועוד חצי שבוע במצב אנטיקטבולי, לכן, כאשר מאמנים שריר כל 48 שעות נהנים מאווירה אנאבולית והיפרטרופית מושלמת!
ופה הגדולה של HST כאשר מאמנים כל שריר כל 48 שעות, זה רק אחד מהעקרונות של HST!
כמובן שפעמיים בשבוע לאמן כל שריר זה גם עדיף על פעם אחת אבל במקרה הזה כמות הסטים תגדל במעט.
בנוגע לכשל, תראה, אתה יודע מה המשמעות של כשל?
לאוו דווקא למצות את כל סיבי השריר לצמיתות אלא יותר עומס על מערכת העצבים, כאשר אתה מגיע לכשל אתה בעצם מעמיס על מערכת העצבים ומאריך את זמן ההתאוששות שלה וכך בעצם אתה סוגר את האפשרות לאמן שוב את אותו השריר בזמן הקרוב ( 48-72 שעות).
העניין הוא, כאשר אתה מאמן שריר וגורם להיפרטרופיה ללא העמסה מיותר על מערכת העצבים אתה בעצם מתאושש יותר מהר וכך יכול לאמן אותו שוב בתדירות יותר גבוהה, משמע אנאבוליזם גדול יותר והיפרטרופיה מתמשכת!
כאשר אתה מאמן שריר ומגיע לכשל מספר פעמים אתה בעצם מעמיס כל כך על מערכת העצבים כך שאתה בעצם מבלה זמן בלחכות שמערכת העצבים תתאושש עד שתוכל להתאמן שוב כאשר השריר עצמו החלים לגמרי והוא מוכן לאימון נוסף אך אתה מוגבל כי מערכת העצבים לא התאוששה!
כאשר מאמנים שריר לכשל בתדירות גבוהה, הסכנה לאימון יתר גבוהה מאוד ( מניסיון )!!
על איזה סוג של אימון אני ממליץ?
תראה, יש הרבה תכניות שדוגלות ב-HFT ובשאר העקרונות של היפרטרופיה, אני אישית התנסתי אם HST ולכן אני ממליץ עלייה בחום, היא מאוד יעילה לכח ולהיפרטרופיה כמובן, מהנה מאוד ומעניינת מאוד!!!
ל-HST יש עקרונות שאתה חייב לפעול לפיהם על מנת לגרום להפירטרופיה מקסימלית.
RED HOT
אני נותן לך פה לינקים ישירים למידע על HST, תעיין פה בפורום ותמצא מידע מאוד מעניין.
http://www.hypertrophy-specific.com/cgi-bi..._topic15-8.html
http://www.hypertrophy-specific.com/cgi-bi...aq_forum13.html