צפיה בהודעה בודדת
ישן 11-02-09, 09:11   #39
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

[quote=speed;763811]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she צפה בהודעה
speed
צא ולמד תלמידו של הרמב"ם: למרות שחכמי ישראל התירו דברים מסויימים משום רפואה הם נעשו אסורים משום דרכי האמורי, כיוון שנמצא שאין בהם רפואה. משמע, רפואה זה מדע אמפירי וצריכים לעקוב אחר הנסיון והמידע המדעי. לא אחרי הרמב"ם ולא אחרי האר"י שכבודם במקומו מונח אבל אין להם סמכות.
QUOTE]

מצטער שאני מצטט חלק מדבריך אבל זה בדיוק מה שאני מחוייב לעשות גם פה.
צא ולמד בעצמך, לא רק מדבריי "רפואה אמיתיים" (כלומר, מדורנו, פעם הם לטענתך היו טפשים) אלא גם מדבריך שלמעשה, בשניי הדברים האלו (שינה בצהריים והוצאת זרע לבטלה) זה למעשה לא בריא מבחינה רפואית, היום! לא אתמול, זה ידע שהשינה בצהריים גורמת לאדים במח שלא בריאים (אחריי האוכל בעיקר) וזה ידוע שיש הורמון המופרש מבלוטת היפותלמוס הנמצאת במוח ועובר דרך עמוד השידרה עד החלציים וק אז נוצר הזרע בשלמות- כלומר, זהו חומר המופרש מהמח (אני לא סגור על זה, אני פשוט לא זוכר טוב, אם אני לאטועה הסיבה היא שזה יוצר לחץ, ודבר שני שזהו חומר כימי החיוני למוח ולכן כשמוציאים אותו מהגוף אם זה לא נעשה במיתון זה לא בריא)- אגב, את זה למדתי לפני כשנה וחצי בערך בביולוגיה, שא תחשוב שזה מימים עברו..
לא אמרתי שהם טפשים, פשוט לא היה להם מספיק ידע - זה משהו שמצטבר עם הזמן. אל תכניס לי מילים לפה ותלמד לקרוא.

דבר שני, במח אין אדים. אתה מדבר על תפיסה בת כמה אלפי שנים אם אתה מדבר על אדים. תסלח לי מאוד, אבל אתה כנראה לא יודע מה זה היפותלמוס, הוא לא מפריש שום דבר שעומד דרך עמוד השדרה ומגיע לחלציים. תאמין לי, למדתי נוירולוגיה - תפסיק לקשקש, אתה מביך את עצמך. אני מקווה מאוד שזה לא מה שלומדים בביולוגיה במדינת ישראל ושמי שמתכנן לכתוב את זה בבגרות יכשל.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט