צפיה בהודעה בודדת
ישן 26-01-09, 23:30   #5
Sense
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ok. צפה בהודעה
כל כך הרבה שטויות בפוסט אחד... אני בא לבכות.
דבר ראשון קח את המאמן שלך וזרוק אותו לפח...

אחרי שעשית את זה...
מטרת החיטוב היא להוריד מסת שומן תוך פגיעה מינימלית בפגיעת שריר. איך עושים את זה? נשארים לאורך תקופה מסוימת על גרעון קלורי קטן (500+- קלוריות ביום). ככה הגוף משתמש כמעט רק במאגרי השומן כדי לפצות על חוסר האנרגיה ולא בשרירים. עלול להיות איבוד מינימלי עד קטן של מאסת שריר בזמן החיטוב (בהנחה שאתה עושה אותו נכון).

המשכנו.
למה הוא המציא את זה שאפשר לשרוף שומן רק בהליכה? תראה תהליך איבוד השומן עובד ככה. הגוף שלנו מבזבז כל יום כמות מסוימת של אנרגיה. זו כדי לקיים את הגוף ולאפשר פעילות. אם במהלך היום אתה אוכל פחות אנרגיה ממה שאתה צריך כדי להתקיים ולעשות פעילות גופנית (כל דבר מלהזיז את האצבע ללרוץ...) הגוף חייב לפצות על אובדן האנרגיה כדי לשרוד. מאיפה הוא משיג את האנרגיה שלו? ממאגרי השומן שמהגדרתם הם אנרגיה המאוכסנת בגוף.
הבנו? הבנו. נמשיך...
במהלך פעילות ספורטיבית אנחנו מבזבזים אנרגיה. לדוגמא אם נרוץ חצי שעה הגוף שלנו יצטרך כמות מסוימת של אנרגיה כדי להמשיך את הפעילות. את האנרגיה הזו הוא לוקח מהאנרגיה הזמינה. עם זאת לאחר כמה זמן האנרגיה הזמינה נגמרת. האנרגיה שהגוף יכול להמשיך לשאוב בלי מנוחה או מזון באופן מיידי נגמרת. זה גורם לגוף לשאוב אנרגיה זמינה ממקום אחר, הלוא הוא השומנים. בדרך כלל מגיעים למצב הזה אחרי 40 דקות של עבודה אינטנסיבית (על דופק מסוים ומעלה כמו שהאידיוט אמר). ניתן להגיע ליעד זה ביתר קלות בזמן שהולכים (מאחר שאפשר ללכת יותר זמן ללא להגיע לתשישות) אך בהחלט אפשרי גם להגיע למצב הזה של שריפת שומנים מיידת בהליכה. יותר מכך, מן הסתם אפשר להגיע אליו קצת יותר מהר בזמן שרצים, ואחרי שמגיעים אליו תהליך שריפת השומנים יהייה יעיל יותר ומהיר יותר.

הלאה? הלאה!
שכח מזה שאתה עושה חיטוב פעם אחת ומסיים עם זה. שאתה עולה מאסת שריר אתה עולה מאסת שומן. נקודה. בסופו של דבר תצטרך לחזור לחיטוב אחרי תקופת מאסה מסויומת.

זהו אחי.
בהצלחה.
ותעשה טובה תמסור למאמן שלך כאפה ממני.

תודה תודה תודה !
לא סתם אני פה, ידעתי שמשו לא בסדר. האמת שהוא מאוד רציני אני דווקא מתפלא עליו..
ואני יודע שאני אצטרך לחזור על זה, אבל לא כמו שאני אצטרך לעשות עכשיו.
עכשיו זה "הניקוי" הרציני מה שנקרא פעם אחת בלבד- וכל מה שיהיה הלאה יהיה הרבה יותר פשוט איך שלא נקרא לזה.
סה"כ מה אתה ממליץ? להתחיל ריצות אחרי האימון אנאירובי? 30 דק' ומעלה בהדרגה?
Sense מנותק   הגב עם ציטוט