ציטוט:
פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
לא אמרתי להגיע לטווח הנמוך שאתה גמור כבר, לעשות 2 סטים, אחד קל יחיסית , השני בינוני נגיד RM8 ככה וסט שלישי להתחיל לעבוד כבד זה ניראה מה שאתה התכוונת גם.
ואם אתה במילא רוצה לעבוד גם על טווחים יותר גבוהים אז גם ככה אתה מוצא לזה פיתרון בסטים קלים יחסית בהתחלה, לא כולם רוצים לעבוד רק על 4 חזרות.
אני אישית עובד בפרמידה כזאת שהחזרות יורדות העצימות עולה עד לנקודה ואז אני עולה שוב עד הטווח הבינוני ותאמין לי שאני רואה תוצאות יפות.
לחני כן אני יודע שהפוסט התחיל בשאלה אישית אבל מהר מאוד שינינו אותו אז תפתח פוסט לגבי עזרה אישית.
|
אני מבין מה אתה אומר, אבל עדיין, עדיף להשאר על אותו טווח החזרות. ז"א, במקום לבצע 1x8, 1x12, 3x5, עדיף לך לבצע 3 סטים של 5 חזרות עם משקלים: 210lb, 210lb, 210lb, להוריד משקל ולהמשיך ל2-3 סטים: 200lb, 190lb, 185lb ביותר חזרות (בשביל הטווחים הגבוהים).
כל העקרון כאן הוא לתת לטווח החזרות העיקרי את מלוא תשומת הלב והכוח, ולבצע התקדמות במשקלים של אותו טווח חשוב. אחרי שאתה תעייף את הגוף בעבודה מקסימלית ל12, או 8 חזרות, אתה לא תוכל לתת את המיטב שלך בטווח הכבד. ככה עובדים בהרבה תוכניות כוח, השיטה הזאת מאוד נוחה ויעילה להתקדמות במשקלים.
הרבה אנשים לא זוכרים בכלל באיזה משקל הם עובדים, ופשוט מעמיסים כל פעם משקלים ומנמיכים חזרות עד שהם מגיעים למשקל של 5 חזרות למשל, או ב6 חזרות. הדרך הזאת גרועה. אתה לא עובד ככה בRM5 שלך ומנסה לקדם אותו, הרבה אנשים לא מודעים לחשיבות של העבודה הנכונה הזאת עם המעקב על המישקלים. זה פשוט שמיים וארץ.
אני כרגע עובד בתכנית Push\Pull במישורים שונים מאימון לאימון, העבודה העיקרית שלי היא 5x5 באותו המשקל (עם סט חימום בהתחלה) ועוד 2x12 באותו התרגיל. ז"א, אני עובד ב 5 סטים של 220lb ל5 חזרות ועוד 2 סטים של 180lb ל12 חזרות בערך.
תנסה בעצמך,
גל