ציטוט:
אוקיי מה שאני אומר זה לא להתקבע על מספר חזרות זה טפשי ביותר, מה שאני עושה זה פרמידה. אני מתחיל גבוה יורד נמוך ועולה. הרי במילא שאני מתחיל סט ואני קר יחסית אני לא אתחיל אימון חזה מ-RM4 אלה אם כן אני רוצה להחזיר לעצמי את הדלקת בכתפיים, אז גם ככה אני מתחמם, אני לא מבזבז זמן בלעשות חימום מיוחד אני פשוט מתחיל בסטים עם מספר חזרות גבוה יחסית ויורד למטה וככה אני עובד כל אימון.
|
הסברתי בהודעה שלי על כל הדרכים העיקריות שאפשר לעבוד וגם איך יודעים כיצד להתקדם במשקלים. 'רוב' האנשים עובדים כמו שהסברת, מסיבה ש'רוב' האנשים לא מקפידים לעקוב אחר המשקלים שלהם, ו'רוב' האנשים מקבלים תוצאות גרועות ולא מתקדמים במשקלים.
הדרך הנוחה לאנשים, כמו שאמרת, היא לשים משקל על הבר ולהרים נגיד 12 פעמים, להוסיף עוד קצת ולהרים 8, והלאה עד שמגיעים למשקלים כבדים. הבעיה בדרך הזאת היא שהעבודה הכבדה שבה אנו רוצים להשתפר מגיעה בסוף, ובכלל זה מודל גרוע.
יש שתי אפשרויות לפרמידות,
האחת, אצל מתאמנים ללא וותק אימונים, אפשר לבצע את השיטה שדיברנו עליה ולהוסיף משקל. השנייה, היא להשאר על 6 חזרות למשל במשך כל הסטים, אך להתחיל ממשקל נמוך ולבנות לאט לאט את העצימות. שתי השיטות הללו לא מתאימות במיוחד כעבודה קבועה ויתאימו יותר למתאמנים עם פחות וותק, או בגיל צעיר שעבודה כבדה קבועה לא מתאימה להם (תזכור ששיטת הפירמידה של 5x5 מבוצעת על נערים רבים של פנדליי ומרק).
שיטת הפירמידה, כאשר המשקלים נשארים זהים יכולה לבוא למטרה של הקפצת משקלי שיא. כמו שהסברתי, ניתן לבצע 4 סטים של 5 חזרות עם משקלים עולים, כאשר הסט האחרון במישקל שיא לשלוש חזרות. את המשקל של השלוש חזרות נגרור לשבוע הבא כמשקל עבודה קבוע של 5 חזרות.
זו אחלה שיטה שמתבצעת על ידי רבים מהמאמנים הטובים והמוכרים בעולם.
בתור עבודה קבועה,
למתאמן מתקדם השאיפה היא לעבוד בסט שניים של חימום עם משקל מאוד מאוד קל (לא משקל עבודה) ואז לצאת לדרך עם אותו משקל ל4 סטים למשל. כלומר, אם הRM6 שלי הוא 220Lb בבנץ, אני אתחיל בחימום עם המוט האולימפי עם 80Lb ואצא לדרך... אם זה מישקל שיא מהשבוע שעבר הוא יהיה לי מאוד כבד, אני כנראה אבצע סט שניים ל6 חזרות, סט שלישי ל5 חזרות ורביעי ל3 חזרות. אם אני כבר שבוע שבועיים עובד במשקל הזה, מן הסתם שאני אתחזק ואוכל לבצע 4x6 סטים שלמים ללא כשל. אז באימון הבא, אני אנסה משקלי שיא חדשים.
ככה עובדים ומקבלים תוצאות.
גל