צפיה בהודעה בודדת
ישן 03-11-08, 13:01   #7
sleibel
חבר מתחיל

עוסק ב:: סמנכ"ל טכנולוגיות בחברת הייטק
חדר כושר: הולמס פלייס
ברירת מחדל שמח לעזור.

אין בעיה גבר.
אני לומד המון על קרדיולוגיה - בגלל נטייה משפחתית למחלות לב - זה הפך להיות אובססיה..

אני אתן לך את המקרה שלי כדוגמה לבהלה של רופאים: אני רץ המון אינטרוולים. הלב התרחב וב-3 שנים האחרונות מאז שהתחלתי לעשות כושר (הייתי בטטת כורסה) הדופק שלי ירד מ-88 ל-36 במנוחה. פשוט המשאבה יותר גדולה וצריך פחות דם (גם אם אתה רזה אז בכלל צריך פחות). זה דופק של אצנים אולימפיים ואף רופא לא מאמין לי - אז עשו בדיקות והכל סבבה.
אני מבין את הרופא: דופק איטי (ברדיקרדיה) מעיד על אחד מהשניים: או מה שנקרא "ברדיקרדיה של ספורטאים" ("לב ספורטאי") ואז זה דבר טוב - אבל רופאים פשוט לא רגילים לזה אז הם קצת נבהלים. פשוט האפשרות השניה היא אי ספיקת לב ואז זה אומר שהבנאדם צריך השתלת לב מיידית...
כל עוד אתה עובד על גבול של 85% דופק (ותעבוד עם שעון !) עם עליות ל-90% של לא יותר מ-10-20 שניות (אחרת אתה עושה נזק) - אין בזה בעיה. זה רק בריאות. כל הפומפה עובדת יותר יעיל...
חוץ מזה - אם עושים לך אולטרהסאונד והתפוקה של החדר השמאלי (שהוא מה שחשוב, כי הוא דוחף את הדם לגוף) כלומר: מה שהם קוראים "מקטע הפליטה" או "LVEF" כלומר: נצילות המשאבה הוא קרוב ל-60% (שזה הכי טוב שיש) - אז בכלל סבבה. אם אין הפרעות קצב באק"ג - בכלל סבבה. ככה שאפשר לבדוק די בקלות. תן לו לשלול את זה - שיישן בשקט. ואם אין כלום אז פשוט תציין את זה בכל בדיקה כדי שלא כל פעם הרופאים שלא מכירים אותך ייבהלו... יכול להיות שאתה גם היית שמן פעם או משהו - ואז הלב תיקן את עצמו - והתייעל.

אני אתן לך עוד דוגמא למשהו שרופאים לא רגילים: אני שותה המון אז חסר לי מלח. אם חסר מלח אז בבדיקות דם יהיה כתוב "נא לפנות לרופא מייד !" למה ? כי זה אומר שיש לך הצטברות נוזלים ואי ספיקת לב... הם פשוט רגילים לאנשים חולים ולא לאנשים בריאים.

אז סיכמנו: לא לעבוד ב-100% דופק (אלא אם כן אתה רוצה דום לב...)
אם אתה לא בטוח, תבקש בדיקה אחת ל-5 שנים. זה תמיד דבר טוב. ככה לא קוראים למכבי אש רק אחרי שחצי בית נשרף... אבל תכל'ס - זה מעיד על בריאות. הלב שלך עובד בובה.

אם יש עוד שאלות - רק תגיד.

נערך לאחרונה על ידי sleibel, 03-11-08 בשעה 13:08.
sleibel מנותק   הגב עם ציטוט