ציטוט:
פורסם במקור על ידי zav
אני חושב ככה:
אם גדולי התזונאים בעולם לא מסתמכים על המחקר הזה מי אני שאני שאסתמך עליו?
כנראה שיש להם סיבה מספקת...
|
דבר ראשון: "גדולי התזונאים בעולם", באשר הם, בדר"כ לא נדבקים לפרטים הקטנים הללו. רוב האנשים שמעוניינים לרדת במשקל פשוט מקבלים תפריט בסיסי, ואף אחד לא יכנס אתך יותר מדי לדקויות קלוריות כאלו על גרעון מושלם לפי מסת השומן במטרה לשמור על המסה הרזה. אם אתה מדבר כבר על תזונאי ספורט העובדים עם מפתחי גוף, שלהם זה יותר קריטי, אז תהיה בטוח שהם לא משתמשים בגרעון זהה בכל שלב של הדיאטה (במקרה שאין חומרים במשוואה, שזה לרוב לא קורה). וכשכל זה נאמר, זו עובדה מדעית שכמות השומן בגוף הולכת בקו מסויים עם היכולת להצליח בדיאטה. אדם שמן יכול לרדת קילוגרמים בשבוע, כאשר אדם באחוזים נמוכים יוריד את אותו המשקל בחודשים. כל תזונאי שמכבד את עצמו יפעל לפי העקרון הזה, בין אם הם מעודכנים עם המחקר הספציפי הזה, או אם הם רואים בנכון בכלל להשתמש בו בעבודתם, אני לא כלכך יודע, וזה לא משנה. המחקר מהווה הכוונה, המלצה כללית בצורה של מספרים שאפשר לקבוע אותה כנקודת התחלה. מכאן הכל עניין של ניסוי וטעייה, כמובן.
דבר שני: אני לא רוצה לקפוץ למסקנות שגויות, אך יש לי הרגשה שלא קראת את המחקר עצמו, וזה בעייתי בהתחשב בתגובה שלך. זה יעשה לך הרבה יותר סדר בראש.
ודבר אחרון: אני חייב לציין שהשרשור הזה מאוד מעניין וחשוב. האתר של ישראלבודי רווי במאמרים שונים, של אנשים שונים, פה ושם ישנן דעות שונות, שזה דבר שיוצר קצת בלבול וחוסר סדר. אין נקודת התחלה כוללת ורצינית, אך זה בטיפול.
גל