ציטוט:
פורסם במקור על ידי dr. Muscle
כדורגל באופן כללי זה ענף שהרבה פחות body taxing. בנוסף, התייחסתי לכדורגל בישראל. ובנוסף להכל, גם אני אוהב מאד כדורגל ואפילו הייתי הולך למשחקים (השנה הלכתי לאחד, זוועתי) - אבל עדיין מה שמצחיק זה הפרופורציות בין ספורטאי שהוא מפתח גוף ומשקיע מכספו ללא כל תמורה כספית לעולם כדורגלן ישראלי בליגה נמוכה שמרוויח שכר סבבה לגמרי (עלוב יחסית לכדורגלנים בליגת העל, אבל מכובד מאד למשק הישראלי).
|
אמנם תאכלס גם בחו"ל כדורגלנים מרוויחים סכומים לא מוצדקים יותר מדי, אבל בקבוצות הבונדסליגה למשל, אני אומר את זה כי אני אישית מתמחה בליגה הזאת קצת יותר מהאחרות, במיוחד בקבוצות היותר דומיננטיות - רמת הפיזיות של השחקנים, אני לא מדבר על טכניקה, ראיית משחק ושליטה בכדור, גבוהה בכמה רמות (בכל פרמטר אפשרי) מליגת העל החובבנית משהו שלנו. פאק, בארץ יש עדיין המוני שחקנים שאת המושג "חדר כושר" הם פשוט לא מכירים. במדינות כמו גרמניה (שאמנם כן, היא מעצמת כדורגל עם 3 גביעי עולם ואירופה, הליגה המעניינת והאינטנסיבית ביותר באירופה לדעת רבים ואינספור תארים בידי המועדונים המובילים שלה) - אפילו בליגות חובבניות, אני לא מדבר כבר אפילו על ליגות מקצועניות 2-6 ממוצע הנתונים הפיזיים עולה על רוב שחקני ליגת העל. שלא לדבר על אתרי אימונים, אצטדיונים, ביגוד, ספונסרים וציוד. אני אומר ככה - אם כבר החלטתם לפתח אובססיה לאומית לכדורגל, אז לפחות בזה תשקיעו קצת. כי אפילו אנשים כמו אלי אוחנה נכנסו לסוג של אשלייה שהכדורגל פה בארץ מגרד את קצה קרסולו של הכדורגל באירופה. פשוט כואב הלב לראות את הרמה, במיוחד של מה שאחרי ליגת העל. פשוט עצוב לראות משחקי ליגה לאומית שמזכירים לי את המשחקים שלנו בחברה' במגרש של בית הספר.