שאלות בסיסיות בנוגע לתזונה, ספורט ודיאטה.
אהלן, אני חדש כאן (גם כקורא)
ירדתי בשנה האחרונה משהו כמו 18-19 ק"ג (שקלתי 83 1.68, היום כ64 ק"ג על 1.69-1.70)
ועדיין, את הק"ג האחרונים קצת קשה להוריד ואני מניח שעשיתי כמה טעויות קטנות בדרך.
אז ככה:
(1) האם האטה בחילוף החומרים יכולה להתרחש באותו יום ספציפי כתגובה לצריכה קטנה מאוד של מזון? נניח, ביום של צום - האם כבר באותו היום יונמך חילוף החומרים? (זו סתם תהייה, אל תחשבו שצמתי, אני יודע שזה לא הכי נכון)
(2) לגוף יש יכולת טובה להסתגל להקצבה קלורית מסוימת. נניח ובמשך כמה זמן חלה עצירה בירידה במשקל (כשלא מבצעים פעילות גופנית) וצורכים מידי יום x קלוריות (נניח בין 1,000-1,200)
הגוף "מתקבע" ומוציא בהתאם למה שהכנסתי. מתי הדבר קורה? אני יודע שיש דבר כזה שנקרא "העמסות" (כל שבוע-שבועיים, בהתאם לאימונים, משקל גוף ועוד..), האם זה באמת נחוץ?
האם זה אכן "מטעה" ומבלבל את הגוף ומחזיר אותנו כמה שיותר לחילוף חומרים רגיל?
(3) בקשר ל-2, האם יכול להיות שתוך ימים ספורים אחרי צריכה כמעט קבועה של 1,000-1,200 קלוריות הגוף יתרגל לכמות הזו וינמיך את הח"ח? או שזה לוקח שבוע-שבועיים?
* אם אני יוצר מאזן קלורי שלילי במשך 6 ימים בשבוע וביום השביעי (או קצת אחרי) אוכל ניטראלי (אני עדיין לא בוטח ב"להעמיס" ולפעמים קשה לי סתם לדחוף אוכל) מה זה באמת יעשה? עד כמה הח"ח יחזור למצב הרגיל? אני פוחד שבכל הזמן הזה (כבר שבוע בערך) שאני נמצא במאזן קלורי שלילי מקובע מסויים - הגוף לא מוציא מעבר למה שאני אוכל.
(4) על כל ק"ג שומן יש להכפיל ב68 קל' כדי לקבל את הגרעון הקלורי המקסימאלי (עם מינימום פירוק שריר בתהליך הזה) שאפשר וכמובן לבחור בין 1 לערך המקסימאלי (תיאורטית) כדי ליצור מאזן קלורי שלילי. אם נניח ויש לי 14 ק"ג שומן, גירעון של 952 נשמע לי עדיין ממש הרבה (אולי יש לי קצת פחות מ14), מה דעתכם? אם באותו היום אני מוסיף פעילות גופנית - זה מוסיף קל' לגירעון, מה קורה אז? רצוי לאכול יותר?
(5) אני יודע שהמחשבה שלי מוטעית בדרך כלל, אבל תמיד כשאני חושב על זה ש"היום אכלתי 1,000-1,100 קלוריות ואם אעשה ספורט אני אצטרך לאכול יותר" ואז אני חושב שחבל להתאמץ, אני מעדיף לאכול פחות ולא לעשות ספורט מאשר לעשות ספורט ואני יודע שאצטרך לאכול אחר כך (בין אם אהיה רעב ובין אם לא ארצה ליצור גירעון קלורי גדול מידי, כדי לא לפגוע בשריר ובתהליך החיטוב כולו).
מה בכל זאת?
* באופן כללי, נניח ואני עושה אימון אירובי כל יומיים-שלושה ובהנחה שאין נסיגה משמעותית ביכולת האירובית או בכושר הגופני שלי (כי לא עוברים יותר משלושה-ארבעה ימים נניח), האם גם בימי מנוחה (בהם אין פעילות אירובית) הגוף שורף מס' קל' גדול יותר? (בלי קשר לפעילות אנאירובית או לשריר)
ומדוע זה קורה?
טוב, חפרתי,
אשמח אם תענו לפחות על חלק מהשאלות כי העניין של המשקל מטריד אותי
למרות שאני לא שמן, אבל לא יזיקו לי להוריד עוד 4-5 ק"ג ומשם לראות איך מסתדרים
(האמת שהייתי מוריד אפילו 6-7 בכיף אבל ניחא)
תודה!
|