צפיה בהודעה בודדת
ישן 07-01-07, 14:53   #14
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Shlomik
אין לי מה להמשיך להתווכח איתך הבאתי לך 2 הוכחות שהוא סוג של חלבון:
1) הוא מכיל חנקן, מבין אבות המזון : פחמימות, חלבונים, שומנים.
החלבונים הם היחידים שמכילים חנקן בנוסף את רוב הקשרים האמידים בטבע אתה תמצא בחלבון.
2) חומצות אמינו מרכיבות חלבונים ולא משהו אחר.

אם יש לך הסבר למה הוא לא סוג של חלבון אני אשמח לשמוע.

האמת שגם אני לא ידעתי שהוא סוג של חלבון עד יום שישי האחרון אבל המרצה לפיזיולוגיה שלנו בוינגייט הסביר לנו את העניין אני יברר איתו שוב אולי לא הבנתי אותו נכון למרות שאני בספק.
אל תבין אותי לא נכון, אני לא בא לזלזל בך.
נכון מבין אבות המזון החלבונים הם היחידים שמכילים חנקן, אבל מי אמר שקריאטין הוא אך ורק אחד מהם? לא מחייב שקריאטין הוא אך ורק או פחמימה או חלבון או שומן.

גם בקישור שהבאת בעצמך תראה כי שלוש חומצות האמינו שהבאת הן משמשות כאנזימים בתהליך של בניית הקריאטין, והקריאטין עצמו אינו מכיל את החומצות אמינו האלה לאחר שנבנה. אם הקריאטין הוא חלבון, אז מאיזה חומצות אמינו הוא מורכב?

אם יש לך הסבר או מקור טוב וברור לקרוא בו, הוא יתקבל בשמחה. פשוט אני בכל מקום שראיתי על קריאטין לא היה רשום שהוא חלבון, חומצות האמינו האלה מתפקדות כאנזים בתהליכים שעובר הקריאטין ולא היה רשום שהוא מורכב מהן או מכל חומצת אמינו אחרת. הרי אנזים משמשים כזרזים לתהליכים ובהרבה מאוד תהליכי בניה ופירוק בגוף משתתפים אנזימים שלרוב הם חלבונים אבל זה לא מעיד על כך שהחומר שנוצר הוא חלבון. יותר מזה, התפקיד של קריאטין בגוף לא דומה לאף אחד מתפקידי החלבון בגוף.
shahaflol מנותק   הגב עם ציטוט