zma.... נו באמת. כל הרעיון הוא לדאוג לצרוך כמות מספקת של מגנזיום ביום, ביחס סינרגטי עם אבץ וB6.
רב ה-ZMA מכילים כמות קטנה מדי \ יחס לא מתאים ולרב תרכובות לא איכותיות שחלק קטן מהם נספג.
החשיבות היחידה פה היא כמות מספקת של מגנזיום, ומפה היתרונות שלו (ה"סגולות" של ZMA), כיוון שרובינו נמצאים במחסור במינרל הזה עקב צריכה מוגברת של סידן, תזונה מעובדת ולקויה, פעילות ספורטיבית, וקשה למדוד את הצורך שלנו בכך כי בדיקות הדם לא מעידות על כמות המגנזיום התוך-תאי (כולל תאי עצב), ולא מספיק שיעבור את קרום המעיים-דם.
בצורת תיסוף המומלץ ביותר: Magnesium Taurate ואחריו, Magnesium Glyconate.
מקור טבעי מומלץ: תרד, תרד ועוד תרד!
דוגמא ליחס טוב בין מגנזיום-אבץ-B6:
Magnesium Taurate 300mg
Vitamin B6 (pyridoxine HCl) 50mg
Zinc Glycinate 10mg
קודם כל, תתחדש. קנית קצת שטויות אבל לומדים לפעם הבאה.
במקומך הייתי משתמש בBCAA בזמן האימון ביחד עם פחמימות זמינות במשקה. אפשר גם להשתמש בגלוטמין בזמן אימון. ולאחר האימון. הבעיה בגלוטמין היא שבמידה והתזונה שלנו בנוייה טוב, עם כמות חלבון טובה ביום ובעיקר אם אתה צורך אבקת חלבון לאחר האימון, אין צורך בתיסוף גלוטמין וזה עלול לפגוע בקליטה של חומצות אמינו אחרות עקב "תחרות". אני הייתי שומר את הגלוטמין לזמן האימון + בתקופת חיטוב 5 גרם בכל ארוחה (היתרון היחידי בתיסוף גלוטמין לדעתי, הוא היכולת של הגוף לנצל אותו בתור מקור אנרגיה זמין, ולכן זה יכול לעזור בלמנוע שריפה יחסית של שריר)
בהצלחה גבר, וכן המחירים פה זה בזיון, אין ספק
|