אשכול: חזה
צפיה בהודעה בודדת
ישן 29-09-08, 20:01   #30
slim shady
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלslim shady

שלח הודעה דרך MSN אל slim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
סלים...בוא ננסה לפשט את הדברים...
סיב שריר מכווץ לאורכו-סבבה?
יש שרירים כמו הבייספס לדוגמא שכל סיבי השריר הולכים לאותו הכיוון לדוגמאת הבייספס מהאמה עד לכתף מפה אפשר להבין שהפעולה היחידה שהוא מבצע היא כפיפה במרפק
יש שרירים שיש להם כיוון אחד עיקרי אבל יש בהם זויות[למשל הפקטורליס מייג'ור שהוא החזה הגדול] כך שבגדול התנועה העיקרית כשכל סיבי השריר מתכווצים ביחד הם יוצרים את התנועה של קירוב של הכתף ושוב אבל גדול בגלל שיש להם כמה זויות יש לנו אפשרות לתת לחלק מהסיבים התייחסות מיוחדת אם מומנט ההתנגדות הוא כביכול בהמשך ישיר[למשל בביספס ההתנגדות מגיעה כהמשך ישיר לאמה]לכיוון הסיבים....
מפה אנחנו יכולים להסיק שכן יש אפשרות לבודד פעולה של חלק מהסיבים[זה לא אומר שכל שאר הסיבים נחים הם גם עובדים אבל העומס העיקרי הוא על הסיבים הספציפים]
תסתכל על המצגות שעידן שם לנו פה ותראה את כיווני הסיבים של החזה...ככה תוכל להבין וויזואלית למה התכוונתי
מקווה שעזרתי
שנה טובה ואנאבולית שתהיה לך
אוקיי תודה רבה אני חושב שהבנתי..
בשביל להרחיב ככה.. השריר שהתייחסתי אליו כחזה עליון מה הוא? חלק מה חזה הגדול? כאילו מהמניפה או שהוא משהו אחר?
העבודה הזאת על הסיבים הספציפיים היא אפקטיבית בכלל שווה את העבודה עליה? כי מהניסיון שלי לא כל כך..
איזה עוד שרירים יש חוץ מהחזה ומהכתף שהם שרירי מניפה כאלה?

טוב תודה רבה על הארות. באמת שאני כבר המון זמן קורא ולומד והכל וכל פעם אני לומד דברים חדשים וזה תמיד טוב.. אז תודה
שנה טובה וחג שמח
slim shady מנותק   הגב עם ציטוט