הבעיה בפורומים היא אנשים שחושבים שהתוכנית והשקפת העולם שלהם מתאימה לכל אחד ו\או שהיא הכי טובה שקיימת, והם יגבו את הטענות שלהם בטענה שאחרים "לא יודעים" על מה הם מדברים, רק בגלל שהם קראו מאמר כזה או אחר או ספר של איזה אחד שכל חייו עבד על אימונים ספציפים.
בסופו של דבר, יש את "עקרונות האימון", ואיך אמר לי מישהו פעם, מספיק שכל אידיוט ימציא תוכנית או שיטה שעובדת על אותם עקרונות אימון אלו ונראה תוצאות. הבעיה היא שאנשים אוטמים לוקחים את השיטות והתוכניות האלו וקוברים את הראש לאחר מכן באדמה.
אני לא בעד abc נניח, אבל להרבה אנשים זה עובד והרבה אנשים רואים תוצאות יותר טובות כאשר הם פונים לסוג זה של אימון. להגיד להם שהם עושים טעות ולא מבינים דבר, זה טימטום ולכן אני אף פעם לא פוסל. כנ"ל לגבי כשל. כפי שכתבת, כדי להגיע לתוצאות רצוי להגיע לרמה של עד כשל. חשוב להגיד שהרבה אנשים חושבים שכשל זה עוד 2-3 חזרות אחרי שכבר לא מסוגלים, ופה הבעיה.
להגיע לכשל זה להגיע לחזרה הקונצנטרית האחרונה שאתם מסוגלים לעשות בעצמכם. מעבר לכך אתם נכנסים לשיטת אימון חזרות מאולצות שהיא אינטנסיבית יותר ויכולה לגרום לפציעות בטווח ארוך עם חוסר מנוחה (רמז: בנץ' פרס וכתפיים). שמבינים שזה כשל, אז בסט האחרון בתרגיל ספציפי, זה לא אמור לעמיס יותר מדי וכמובן שרק לתרום. אם נתאמן 10 חזרות במשקל של rm12 אז לא עשינו פה יותר מדי.
רק טיפ קטן לכל הלוחצי חזה למינהם: לספוטר יש תפקיד אחד בלבד - להשגיח. הוא אמור לעזור לכם להוציא את המוט מהסטאנד בגלל שמנח הכתפיים הוא בעייתי בהרמת המוט. אחרי זה הוא פשוט צריך להסתכל. את כל ה4 סטים אתם אמורים לגמור לבד. אם אתם נתקעים באמצע והספוטר שלכם צריך לעזור לכם בעוד 2 חזרות - אתם עובדים ב rm גבוה מדי, תורידו משקל.
כן, זה קצת מבאס, אבל שתחשבו על זה, עדיף לעשות את ה 10 חזרות מלאות לבד כשאתם נותנים את הכל מאשר לגמור את הכוח ב7 ולהעזר בעוד מישהו (סתם דוגמא לחזרות).
|