צפיה בהודעה בודדת
ישן 03-09-08, 15:02   #15
Elevation
IsraelBody VIP - חבר יהלום

ציטוט:
פורסם במקור על ידי p-a-n-1-c צפה בהודעה
סבבה, תראה מה שכתבתי למעלה..

יש מצב שתסביר בכללי על המסלול של הראיית חשבון בעברית? תנאי קבלה בעיקר מעניינים אותי + כמה זמן זה הלימודים וכו'.
האמת שאני לא כ"כ יודע על תנאי קבלה, לא בדקתי אם יכלתי להתקבל או לא, פשוט נרשמתי.

מה שכן, ממה שראיתי, אנשים עם פסיכו של 690 וממוצע בגרויות טוב (107) נכנסו, או אנשים עם פסיכו סבבה (720 +) וממוצע בגריות לא משהו (95) נכנסו. כל מה שלמעלה, ברור שאפשרי.

המסלול הכי נחשב בין האוניברסיטאות הוא של את"א, כשפועל מאוד כדאי דווקא ללמוד במכללה למנהל (אתה מראשון, נכון?), כי רוב המנהלים וחברי הדירקטוריון של חמש הגדולות הם משם, אחלה נטוורקינג ורמת לימוד גבוהה.

הלימודים עצמם הם שלוש שנים, לתואר בחשבונאות (ואיזה תואר נוסף שבחרת), כשיש שנה רביעית שבה אתה מתכונן למבחנים של הלשכה, זה פותר אותך מכולם חוץ משניים, שאותם אתה עושה בשנה ה"חמישית" (ממש בתחילתה, עקרונית בסוף הארבע וקצת - אתה מסיים).

בניגוד לתארים אחרים, כל שנה קשה מקודמתה, לא בגלל שהחומר כ"כ קשה, בגלל העומס. עומס מטורף, המון המון המון המון עבודה בבית, והשנה הרביעית בלתי אפשרית.

לאחר מכן יש שנתיים של התמחות איפה שתבחר.

עוד בשנה הראשונה באים לצוד אותך (אם אתה לומד במוסד נחשב), נציגים של חמש הגדולות, יש כאלו שכבר מתחילים להתמחות מהשנה השניה/שלישית. תנאי ההתמחות בראית חשבון משמעותית טובים יותר מעריכת דין, אם זה שעות עבודה או שכר (שהוא לא משהו בהתחלה, אזור השמונה).

לאחר כל שנה יש הטבת תנאים רצינית ואחרי כמה שנים אתה מגיע גם לעשרים בקלות, עם תנאים וכ'ו.

מה שחשוב לי להגיד על התואר, זה שהוא מבחן לעצמו - אם אתה עובר את כל הארבע שנים העמוסות בצורה לא שפויה האלו, זה אומר עלייך משהו. זה מה שאני חושב לפחות. שכח מחיים בשנה הרביעית לחלוטין.

אם תרצה לדעת עוד משהו, תשאל.

הא, כן. האחוז שעובר את המבחנים של המועצה (בניגוד ללשכת עורכי הדין), נמוך מאוד והם מקיפים ברמות שקשה להסביר.

זה תואר שבאמת לא כ"כ קשה (בניגוד לכלכלה, לדוגמא), כמו שצריך תחת, והרבה ממנו.

Aou! Aou! Aou! Spartan#1!
Elevation מנותק   הגב עם ציטוט