צפיה בהודעה בודדת
ישן 02-09-08, 00:23   #11
HardCor3
מפקח ראשי

הסמל האישי שלHardCor3

כללי:: ירדן

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mandarine צפה בהודעה
יש לי אותה בעייה, זה כבר ממש מתיש לאכול, אני שבעה מ1300 קל' אז לאכול פתאום 1800-2000 רק מאוכל בריא דורש עבודה ומאמץ סביב השעון, מגורים במקרר
המלצה שלי- לאכול אוכל שיותר מרוכז בקלוריות ופחות בכמויות ובנפחים. ולצמצם בירקות וסיבים, זה תופס נפח ומכביד יותר על הקיבה. ולאכול פחמימות ופירות שיותר רכים-
פחמימות כמו ירקות שורש עמילניים- תפוח אדמה או בטטה לאכול הרבה ולהפוך לפירה.
פירות כמו אבטיח או בננה, מנגו ולא תפוח/אגס קשה.
במקום לחם שיפון מלא עשיר בסיבים או לחם קל שסתם תופס יותר נפח, הרבה פחות בריא ותורם בריאותית סתם מלא בזבל וחומרים משמרים ומתפיחים לאכול פיתה או לחמניה מקמח מלא, או לחם- אבל לא קל. לדאוג שהכל מקמח מלא כי הסיבים בקמח מלא מעודדים ריקון ומניעת עצירות.
לא לאכול מרקים, לחם קל, או דגני בוקר דיאט מועשרי סיבים כמו ברנפלקס ופייבר, סתם משביע וסותם במעט מדיי קל'. גם היוגורטים 0% מועשרים בסיבים אז אם כבר להוסיף להם אגוזים. אפשר להוסיף להם גם דבש טהור או ריבה טבעית
פסטה, כוסמת, קנואה, שיבולת שועל, גרנולה כולם עשירים בקל'.
אבל קינואה, שיבולת שועל (קווקר), כוסמת הם "רכים" וקל לדחוף מהם הרבה בלי תחושת כבדות או שובע מהיר.
ירקות תבשל- כדי שיהפכו לרכים ואז קל לאכול מהם הרבה.

בחלבונים תבחר מה שהכי עשיר בחלבון ביחס לנפח- עופות או דגים, וגבינות קשות כמו צפתית/בולגרית/גבנ"צ/חמד לייט. ובמקום יוגורטים שדלים בקלוריות עדיף גבינה לבנה או קוטג'- גם זה רך אבל יותר עשיר בקל'.
לשתות הרבה חלב, נוזלי אז קל לשתות הרבה..לי לפחות.
תוסיף הרבה שמן, עדיף יותר שמן נוזלי מאשר אגוזים, פחות מורגש בנפח בקיבה ופחות תורם לשובע ומטיב לעיכול כי משמן דרכי עיכול, אבל גם אגוזים הרבה קל' בנפח קטן..
אל תשתי הרבה חלב לא תרגישי נפיחות.
לגבי שמן מה שאמרת זו ממש טעות,שמן תורם רבות לתחושת שובע.
HardCor3 מנותק   הגב עם ציטוט