צפיה בהודעה בודדת
ישן 21-08-08, 00:46   #12
nirbin
חבר פעיל

חדר כושר: שכונתי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי xdrunkshadow צפה בהודעה
עכשיו גם ניזכרתי בעוד שאלה: נכון שחלב מעלה את רמת האינסולין,
אז לדוגמא לפני השינה חלב הוא אינו טוב, כי בהתחלה האינסולין יקפוץ,
ואז אחרי כמה זמן שאני יישן האינסולין יירד בצורה דרסטית, ואז אני פשוט ייכנס למצב קטבולי,
זה נכון? (כי פשוט אני שותה חלב כל יום לפני השינה)
כדי להיות מעשיים, באופן עקרוני, אל תטריח את עצמך יותר מדי עם פרטים הקטנים של איך לשלוט על האינסולין שלך. תזכור שבסה"כ, אם אתה אוכל בצורה מאוזנת וסבירה, אתה לא צריך לעשות את החשבונות האלה, כי הגוף שלנו הוא די יעיל בניהול רמות האנרגיה שלו (כל עוד התזונה היא סבירה).

העניין הזה של אינסולין שיורד ועולה לא מובן אצלך טוב. אינסולין מופרש כתגובה לרמת סוכר בדם. רמת האינסולין שלך בדם פחות צריכה לעניין אותך, מאשר רמת הסוכר בדם. כשאתה אוכל כמות ענקית של סוכר זמין במכה (כמו למשל שותה כוס קולה או אוכל חטיף שוקולד), הגוף מפריש הרבה אינסולין כדי לפנות את הסוכר הזה מהדם. הבעיה שהגוף מגיב בהיסטריה ומפריש המון אינסולין ואז הסוכר מתפנה בבת אחת, ופתאום אתה נמצא בתת-סוכר, זמן קצר אחרי שאכלת כמות סוכר ענקית. ופתאום אתה עייף ורעב והמצב רוח שלך מוזר, ובא לך שוב שוקולד, וחוזר חלילה.
כל הרעיון הוא לאכול פחמימות מורכבות (דגנים מלאים וכו') בכמויות מתונות על מנת לא ליצור הפגזות סוכר שגורמות לתגובת יתר בגוף.
מתי אתה כן רוצה להפגיז בסוכר? אחרי אימון עצים אתה באמת צריך סוכר וחלבון, וזה זמן טוב לצרוך הרבה סוכר זמין. לפני השינה, אתה תרצה להמעיט בצריכת סוכר זמין. תחשוב על זה כמו ההבדל בין פחם לבנזין. פחם נשרף לאט ונותן חום יציב למשך זמן ארוך. בנזין נשרף מהר בחום גבוה. כשאתה הולך לישון, אתה צריך כמות קטנה של פחם כדי להספיק עד הבוקר, ולכן רצוי להמעיט בצריכת פחמימות לפני השינה.
nirbin מנותק   הגב עם ציטוט