צפיה בהודעה בודדת
ישן 29-12-06, 22:16   #1
keen12
חבר פעיל

ברירת מחדל בעיות שקשורות באימון

אהממ.. אז ככה.. אני בן 16 וחצי מנתניה..
התחלתי להתאמן לפני 3 חודשים בערך במכון שייפ, שנחשב יחסית למכון טוב.
אני יחסית גבוה ומאוד רזה(1.88 שוקל 63), העלתי שלוש קילו מאז שהתחלתי להתאמן.. ואפשר לראות עלי יחסית לפעם(במיוחד בבטן, והידיים שלי טיפטיפה קיבלו צורה, במיוחד יד אחורית)..
הבעיה שלי היא שרוב המדריכים הם פשוט.. לא יודעים כלום מהחיים שלהם, כל אחד אומר לי משהו אחר.
לדוגמא:במכשיר שעובד על היד האחורית(דומה לדחיקת חזה, אך במקום זה דוחפים למטה ולא קדימה..), כשהתחלתי אמרו לי להחזיק בקצה המוט, אחרי כמה זמן שעשיתי את זה בא מדריך ותיקן אותי ואמר להחזיק ממש מאחור כי זה יותר קשה, והוא צדק.. ובאימון האחרון מדריך אחר אמר לי להחזיק בכלל באמצע..
דוגמא שניה, במכשיר שעובד על הרגליים, כשהתחלתי לעבוד מדריך אחד אמר לי לדחוף את עצמי עד שהרגליים נמתחות, אתמול מתאמן אחד אמר לי(אחד שיודע על מה הוא מדבר) שאם אני יעשה את זה אני יפגע בברכים שלי לצמיתות..
כשהתחלתי להתאמן, איזה מדריך הסביר לי לא נכון איך להשתמש במכשיר של לחיצת כתפיים, ויצא מצב ששלוש חודשים הרמתי לא נכון.. ועכשיו אני מרים ברוב המכשירים 40-45.. ובכתפיים רק 30 וגם זה קשה לי, זה ממש מתסכל אז לפעמים אני פשוט מדלג על זה.
שמעתי על שיטה שאומרת שאם עובדים 3 סטים 6 חזרות בכל סט-100% מה שאתה יכול להרים בסט של 6, אתה מפתח את השריר(פחות חיזוק, יותר פיתוח), מדריך אחד אמר לי שזה ככה ואחר אמר לי שזה עובד רק על חיזוק.
בכל מקרה, קבעתי עם מדריך משייפ ליום שלישי לעשות תוכנית חדשה.. אני מקווה שאני יקבל מדריך טוב.
מה שרציתי לשאול זה בעיקרון איך אני אמור לדעת איזה מהמדריכים צודק במה שהוא אומר לי?.
ועוד, שקלתי אולי לחלק את התוכנית שאני יעבוד עם המדריך לשניים, איך הייתם ממליצים לי לחלק אותה, לפי יום של אימון משקולות ויום של אימון מכשירים, או לפי יום שאני עובד בו על שרירים ספציפיים, ובאימון הבא על שרירים אחרים?.. או אולי בדרך אחרת ואולי לא צריך לפצל בכלל..
האם יש תרגילים מסויימים שכדאי לי לעבוד עליהם כדי להתפתח יותר?..
כרגע אני מעוניין לעבוד בעיקר על פיתוח השריר, ורק כשאני יגיע למצב שאני רוצה להגיע אליו(אני לא רוצה להתנפח יותר מדי) להתחיל לעבוד אך ורק על חיזוק..
אז, האם כשאני עושה את זה אני בעצם פוגע בשריר?.. האם הוא יתפתח בצורה פחות יפה מאשר איך שהוא יתפתח כאשר אני יעבוד על חיזוק ופיתוח יחד..?
אם זה לא משנה הייתי שמח אם הייתם יכולים להגיד לי מה הדרך הטובה לעבוד על פיתוח(דוג' 6 חזרות - 3 סטים 100% מהיכולת)
בקשר למכשיר יד אחורית כרגע אני מרים 45 כשאני מרים הכי מאחור, מה אתה אומרים.. כדאי להעלות במשקל שאני מרים ולהרים באמצע המוט? או להשאר כמו שאני..?
הנה התוכנית אימונים(זו לא התוכנית שקיבלתי בהתחלה, הוספתי לבד מכשירים) שאני עובד עליה כעת במכון:
- לחיצת חזה, 3 סטים של 10.
- לחיצת כתפיים, 3 סטים של 10(לעיתים)
- פולי עליון חזה(נדמה לי שככה קוראים לזה)-3 סטים של 12
- פולי עליון גב - 3 סטים של 12
- 3 סטים של 10 בדחיקת רגליים(נראה לי שככה קוראים לזה, המכשיר שסיפרתי עליו מקודם שדוחפים עם הרגליים את עצמך)
- 3 סטים של 10 במכשיר ליד אחורית(שפירטתי עליו מקודם)
- פרפר שהתחלתי לפני כמה אימונים
- 3 סטים של 100 בכפיפות בטן.
- יש תרגיל כזה, ששמים את המרפקים בצדדים ותופסים בשתי ידיות, ואז כשהרגליים ב90 מעלות מעלים אותם כלפי מעלה לכיוון הבטן ומורידים חזרה למצב של 90 מעלות, אז גם את זה, 3 סטים של 10 חזרות.
-משקולות, אני עושה שני סטים של 10 כאשר אני יושב על הספסל, המרפק של היד שעובדת על המשקולת על הברך, מוריד אותה עד למצב שהיא ישרה ומעלה, ושני סטים של התרגיל המוכר שעובדים על שתי הידיים-מרימים ומסובבים את המשקולת.
וגם עובד על החזה במצב של כמעט שכיבה, כאשר מחזיק שתי משקולות בשתי צידי הגוף ליד החזה, ומרים אותם כלפי מעלה ולכיוון אחת השניה, שלוש סטים של 10.
אם אתם יכולים להמליץ לי בשאלות ששאלתי, ואולי לתת לי עוד כמה תרגילים אני ישמח.. בגלל שאני לא הכי סומך על המדריכי כושר:/..
בתודה, עומר
keen12 מנותק   הגב עם ציטוט