צפיה בהודעה בודדת
ישן 14-07-08, 16:52   #2
גיל גרנות
מייסד הפורום

הסמל האישי שלגיל גרנות

כללי:: גיל גרנות
גיל:: מצוות הנהלת הפורום.מדריך כושר מוסמך ממכללת וינגייט - מאמני חדר כושר.יועץ לתזונת ספורט,מתמחה בפיתוח ג
עוסק ב:: יועץ תזונה וכושר
Exclamation

שנייה... לפני שאתה מתחיל לזלול.

בוא נעשה את זה מסודר.
יש להתאים את התפריט באופן אישי בין מתאמן למתאמן , לגנטיקה ולסטטוס שבו הוא נמצא.

עלייה של 500 קלוריות בבת אחת, מנסיוני עלולה להביא לעלייה תלולה במסת השומן ללא עלייה משמעותית אם בכלל במסת השריר, לסטטוס ההורמונלי יש פה חשיבות מכרעת לכן יש לעבור "תקופת מעבר" כלשהי בין שתי התוכניות.

אני משער שמן הסתם תפחית את הפעילות האירובית שלך ועל כן ירד "הבזבוז הקלורי" שלך.
המלצתי המאוד מאוד כללית:
1. הורד את הפעילות האירובית ב 30% - 50%
2. הורד במעט את כמות החלבון, נניח לפי 2-2.2 גרם לכל ק"ג. ולא מעבר לזה כפי שנהוג בתקופת חיטוב.
3. תעלה במעט את כמות הפחמימות. נניח לעוד 150-250 קלוריות ליום. ( בערך 30-40 גרם).
4. כעת, עליך לבדוק מידי שבועיים מה מצבך.
5. כעבור חודש עד חודשיים ימים אפשר להתחיל להעלות את כמות הקלוריות שוב.

חושב מאוד,
לא פעם ולא פעמיים אני נוטה להתקל בלקוחות שבידיוק סיימו את תקופת החיטוב, ומתחילים לאכול לפי אותן המלצות. אך לא רק שהם לא רואים עלייה אלא דווקא ממשיכים לרדת.
יש לזכור שזהו תהליך טבעי, בו הגוף מנסה להתסגל לכמות המזון החדשה ובעצם מתאים את חילוף החומרים למצב. "ריבאונד אפקט". ככל שתקופת החיטוב היתה ארוכה וקשה יותר, כך גם היציאה ממנה.

דברים אלו אינם תופסים עבור מתאמנים מקצועיים או כאלו אשר ייבשו את גופם בכל מיני עזרים, שכן אלו יכולים להעלות במשקלם 3-10 ק"ג ביומיים רק אודות לנולזים. תהליך מסוכן ולא מומלץ!!!!!!

מקווה שעזרתי,

צוות ישראלבודי- הנהלה
יועץ לתזונת ספורט, תוספי מזון ופעילות גופנית.
GilGranot@israelbody.org - ליעוץ, תמיכה ושאלות
גיל גרנות מנותק   הגב עם ציטוט