צפיה בהודעה בודדת
ישן 12-07-08, 23:38   #22
Arnav_Kipod
חבר פעיל

חדר כושר: נאוטילוס

המסלול להתקבל ליחידה מובחרת לא מסתיים,לאחר הגיבוש,הוא רק מתחיל.
המסלול המפרך להכשרת לוחם ביחידה מובחרת נמשך בסביבות ה-20 חודשים,שבכל יום אתה צריך להתעורר ולהוכיח את עצמך מחדש מול המפקדים ומול החברים שלך וכל יום הוא מבחן,ובכל יום נתון אתה יכול ליפול. ההכשרה כוללת מאמצים פיזים ומנטליים אדירים. דמיין את עצמך סוחב 40 - 50 ק"ג לאורך 20-30 ק"מ כל הלילה,לאורך חודשים. האם אתה רוצה את זה? האם אתה בנוי לזה?
זה לגבי היחידות המובחרות.
ביחידות שהם לא מובחרות,וגם אומרים שהם עושים את רוב העבודה,זה אותו דבר ואף קשה יותר, באחד המשובים קראתי,שגיבוש צנחנים למשל,היה יותר קשה מגיבוש מטכ"ל.יש גם בדיחה שאומרים גם על סיירת מטכ"ל שהם מתאמנים שנה,בשביל להחליף נורת חשמל.כלומר הם יכולים להתאמן חודשים שלמים על מבצע מסויים,ובסוף אתה גם לא יכול לדעת עם אתה תצא לאותו מבצע,כי כביכול המבצעים האלו רגישים,ואולי הרמטכ"ל בסוף,לאחר 5 חודשים של אימונים לא יאשר את המבצע, - ולאורך כל תקופת האימונים דורשים מהלוחמים רצינות,משמעת עצמית גבוהה וחוסן נפשי.

במילים יותר פשוטות,בלי לחפור ובלי להשתמש במילים יפות כמו "משמעת עצמית גבוהה" תכונן,לאכול חול,והרבה...

*ביחידות המחשבים,אתה אולי לא תצטרך לאכול הרבה חול,אבל גם שם,ידרשו ממך לגלות את התכונות של הלוחמים.

*שירות ביחדה קרבית,סה"כ זה חוויה חד-פעמית,ותאמין לי שיצא לי לשמוע מחייל שהתגייס לצנחנים,שהוא גם היה במצב כזה,והוא החליט להתגייס בסופו של דבר
להתגייס לצנחנים,כי הוא הבין שאת התואר ואת הלימודים אפשר לעשות אחר כך.

*יש לי לא מעט חברים שהולכים למסלוים היוקרתים של מודעין,שזה תלפיות,ממר"ם,חבצלות וכו' ושם דורשים ממך לא פחות,וגם במסלולים האלו אתה יכול ליפול בכל יום נתון.

*ביחידות המובחרות,נוהגים לחפש אישיות מסויימת,למשל קורס טייס, סה"כ כולנו יכולים להיות טייסים,אבל הצבא מחפש אנשים מסויים,שאותם הוא יכול להכשיר בתקופה מאוד קצרה של כמה שנים בלבד,ובמצב כזה לא כל אחד יכול להיות טייס.

*בסופו של דבר,לא משנה לאן תתגייס,אתה תתרום למדינה,וזה מה שחשוב פה,וזה מה שקובע.

נערך לאחרונה על ידי Arnav_Kipod, 12-07-08 בשעה 23:46.
Arnav_Kipod מנותק   הגב עם ציטוט