צפיה בהודעה בודדת
ישן 04-06-08, 00:41   #19
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikoLM
מעבר לזה ב 20 מעלות האחרונות מכפיפה ועד לסגירה מלאה של הברכיים יש פעילות גדולה יותר של הוסטוס מידיאליס בהשוואה לשאר טווח התנועה בעקבות מנגנון הרוטציה של הברך באותו טווח תנועה (screw home mechanism) שמושפעת מהמבנה של משטח העצם המפרקי של הטיביה (משטח העצם של ה medial condyle ארוך יותר משל שכנו הלטרלי), החשיבות של אותה פעילות גדולה יותר היא דווקא בהקשר של הסיבים האלכסוניים של הוסטוס מידיאליס (VMO) שתפקידים הוא "למשוך" את הפטלה לכיוון המידאלי ולהתנגד לכוח הלטרלי שמפעיל הוסטוס לטראליס (בעל החתך רוחב הגדול ביותר מבין הראשים של הקוואדס) על הפטלה וכן למבנה המולד של מערכת השלד שיוצרת כיוון משיכה לטרלי מלכתחילה של הפטלה (q angle), חיזוק של אותם סיבים באותו טווח תנועה מוריד את הסיכוי להיווצרות תנועה לטרלית של הפטלה על גבי הפמור (patellar tracking).
למה הכוונה במשפט המודגש? לואסטוס מדיאליס יש כמה כיווני סיבים?

חידשת לי בעניין הזה, תודה. מזל שאני עושה את הקורס עכשיו, אחרת לא הייתי מבין הרבה.

אגב בקשר לעניין הראשון שהתייחסת אליו, אני לא נוגד את מה שאמרת, אבל נראה לי שהעניין הזה של כוחות הדחיסה במפרק הטיביו-פמורלי בפשיטה מלאה לעומת פשיטה לא מלאה, גם ככה לא רלוונטי מאחר ובכל מקרה אתה עובר את הנקודה בה קיימת פשיטה לא מלאה. זה כמו העניין עם הסקוואט המלא לעומת סקוואט מקביל, עם הטענה שבסקוואט מקביל מומנט ההתנגדות על הברך הוא הגדול ביותר ולכן הוא דווקא הפוטנציאלי יותר לפציעה (כביכול), אבל בסקוואט מלא גם ככה עוברים את הנקודה הזאת אז זה לא משנה.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט