צפיה בהודעה בודדת
ישן 02-06-08, 23:58   #9
speed
חבר פעיל

יציא לי שדיבתרי עם חבר שלי וסיפרתי לו שהיה לי נדודי שינה(זה היה לפני חצי שנה- שנה), ויש לנו איפה שאני גר איזה שיעור כל שבת ופעם בחודש יש אצל הרב, ואם אני לא טועה הוא אמר שהוא העביר שיעור פעם אחת (כמובן תורני, זה דברים תורניים בשיעורים שלומדים והיה לזה כנראה קשר) שנדודי שינה נובע מדברים שמתרידים, למשל (כמו שאמרו פה) צפיה למשהוא, חרדה, מחשבות שבורחות למקומות אחרים וכו'
עכשיו כמה דברים ממה שאני יודע ושמעתי: דבר ראשון צריך להשקיט את הנפש (אולי יש לך איזה משהא או משהיא או מקרה או חרדה שגורם לך לחשוב עליו? תחשוב על מה אתה חושב בזמן שאתה לא מצליח להרדם), שקט נפשי זה הדבר הראשון.
דבר שניׁאמא שלי אמרה לי), לשתות חלב יכול לעזור, אם אתה עייף תשתה כמה שיותר חלב זה מזמין עייפות
דבר שלישי(את זה אמא שלי גם אמרה לי-יש לה ידע..) ואולי החשוב ביותר (כי אלה דבריי חז"ל), כתוב בגמרא שמי שלא מצליח להירדם, שידמיין זרמיי מים, עכשיו, מה הסיבה? זה גורם להפרשה של חומר כימי במוח (הרי המוח מגיב לתגובות כימיות באופן קבוע, מחשבות, התרגשות וכו'והכל זה התוצאה של התגובות כימיות) והחומר הכימי הזה גם גורם לעייפות (או מרדים, לא זוכר..)
speed מנותק   הגב עם ציטוט