ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
כתבתי תשובה עם הסברים ואז הפורום נפל לי, אז אני אנסה לשחזר.
בקשר לשאלה שלך לגבי מר אולימפיה ואלוף מרתון, אז התשובה היא לא, אתה לא יכול להיות שניהם מהסיבה שהרכב הסיבים (אדומים לעומת לבנים) הוא גנטי. לרץ מרתון יש דומיננטיות יחסית של הסיבים האדומים ולבאדיבילדרים (דוגמה יותר טובה תהיה מרימי משקולות אולימפיים) תהיה דומיננטיות יחסית של הסיבים הלבנים. (בהקשר לבאדיבילדרים, הסיבה היא שלסיבים הלבנים יש פוטנציאל גדילה הרבה יותר טוב מהסיבים האדומים).
זה כמובן לא אומר שאתה לא תוכל לשלב בינהם, אפשר לשלב הכל באיזושהי מידה מסויימת, אבל אתה לא תגיע לאותן רמות כמו אלה שההרכב הסיבים הגנטי שלהם מאפשר להם להגיע לרמות העלית.
אגב, השאלה ששאלת שונה לגמרי מהשאלה ששאלת בפתיחת האשכול. היפרטרופיה של סיבים מסוג אחד לא תשפיע על היפרטרופיה מהסוג השני. מה שכן, סיבים לבנים יכולים לסגל לעצמם תכונות של סיבים אדומים, כנראה בעקבות חוסר עבודה שמאפיינת את המטאבוליזם של הסיבים הלבנים (תנועות מתפרצות, עבודה עם משקלים מקסימליים או סתם עבודה בחדר כושר עם התנגדות כח מסויימת) אבל אני לא בטוח לגבי הגורם לכך, זאת רק השערה.
זה לא בהכרח נכון. בעבודה של כח מירבי וכח מתפרץ, הסיבים הלבנים יתגייסו סימולטנית עם הסיבים האדומים.
|
כפי שאמרתי כתוצאה משיפור היכולות הטטאניות העצביות של הסיבים הלבנים.
הפוטנציאל איננו טמון רק ביכולת שרירי השלד,אם כי במערכות פיזיולוגיות ומנטאליות כאחד.
נכון,עד היום אין מתאמן או ספורטאי שיכול להגיע לשני היעדים במקביל אבל להגיד שזה לא אפשרי בעליל זה קצת יומרני.