צפיה בהודעה בודדת
ישן 07-05-08, 22:50   #30
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
תרגמת בצורה קצת עילגת מקור שמדבר על acidosis ?(חומציות בדם)

במצב חסר הפחמימות לחלוטין שאנחנו מדברים עליו, אפשר לטפל בחומציות בעזרת צריכת מלח האשלגן ויכול להיות שגם שתיית סודה(אני לא יודע עד כמה זה אפקטיבי ,בגלל שהחומצה בקיבה יכולה לסתור את הנתרן ביקרבונט, אני צריך למצוא מחקרים שמדברים על צריכה ישירה ופשוט אין לי כוח כרגע, זה מה שמצאתי בינתיים):
http://www.chestjournal.org/cgi/content/full/117/1/260

PMID: 17299473 [PubMed - indexed for MEDLINE]
במחקר הזה הראו שהירידה בPH הממוצע באנשים שעשו דיאטה קלאסית דלה בשומן היתה מ7.43 ל7.40 ובדיאטה קטוג'נית מ7.42 ל7.40 בשני המקרים הירידות היו כמובן קטנות וההפרש לא היה מובהק, כשבדיאטה הקטוג'נית היתה ירידה בריכוז נתרן הביקרבונט בדם ועלייה בשבוע השני בכמות האוראה והקטונים בשתן. הרמה שלהם דעכה עם הזמן, מה שהראה שהגוף איזן אסידוזיס מתונה, אבל, לאף אחד מהמשתתפים לא היתה פגיעה במטבוליזם בעקבות הדיאטות ובסופו של דבר הירידה היתה זהה/קצת גדולה יותר בדיאטה הקונבנציונלית.

נ.ב קרדיט למגיבים בפורום של לייל שמצאו את כל החומר הזה...
יפה יפה.

1. אתה יודע למה מומלץ לצרוך את מלח האשלגן? או להרחיב?
2. החומציות באופן עקרוני יכול להפוך את הביקרבונט למים ופד"ח, אבל זאת ראקציה די איטית בלי קטליזה אנזימטית. באופן עקרוני, הביקרבונט יכול להספג, אבל הגוף ממילא מייצר את זה לבד - זאת הסתגלות איטית יחסית לאצידוזיס שדורשת מספר ימים, אבל הכליה עושה את זה. יש גם התערבות של מערכת הנשימה בשלב האקוטי שמשפרת את המצב.
3. שינויים מאוד קלים בpH של הדם זה לא משהו שצריכים להתייחס אליו בביטול כי זה משתנה שמבוקר מאוד מאוד בקפידה בגוף. סתם בכללי, לאו דווקא בהקשר של המחקר הזה.
4. רמות הנתרן בדם בגדול לא משתנות. יכולה להיות השתנה מוגברת של נתרן, אבל הנתרן מווסת להשמר על ערך קבוע של בערך 140mEq/L. יש מושג שנקרא anionic gap, התכלס לענייננו הוא שאת הביקרבונט במצב תקין מחליפים יוני כלור. אתה יודע במקרה למה יש השתנה מוגברת של נתרן באצידוזיס?

פרסים לפותר נכונה :P

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט