צפיה בהודעה בודדת
ישן 05-05-08, 19:33   #3
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי helbon
אז אני יכול להוכיח אחרת:

מחקרים: חלב מלא מגן מפני סרטן הערמונית
שני מחקרים גדולים שמתפרסמים השבוע קובעים כי עלול להיות קשר בין שתיית חלב רזה לבין סיכון-יתר להתפתחות סרטן הערמונית

שני מחקרים חדשים, שהתפרסמו בכתב-העת האמריקני לאפידמיולוגיה, בדקו את הקשר בין צריכת סידן ומוצרי חלב לבין סרטן הערמונית. במחקר הראשון ניתחו החוקרים מידע שהתקבל משאלון בענייני צריכת מזון. את השאלון מילאו 82,483 גברים שהשתתפו במחקר בשנים 2002-1993. 4,404 גברים מבין הנבדקים פיתחו סרטן בערמונית.

כאשר בדקו החוקרים את קבוצות המזון השונות שמהן ניזונו הגברים שהשתתפו במחקר, התברר כי צריכת חלב דל-שומן, או חלב ללא שומן, העלתה את הסיכון להתפתחות גידולים מקומיים, או גידולים בדרגה נמוכה (גידולים מקומיים ולא אגרסיביים) באזור הערמונית. צריכת חלב בעל שיעורי שומן רגילים הורידה את הסיכון הזה.

המחקר השני בדק הרגלי בריאות ודיאטה ב-293,888 גברים. בדומה למימצאי המחקר הראשון, צריכת חלב רזה היתה קשורה בהתפתחות סרטן ערמונית מפושט. עוד התברר, כי צריכת סידן ממוצרים שאינם מוצרי חלב (כגון שומשום, תרד, שקדים, שעועית צהובה וירוקה וסרדינים) היתה קשורה בירידה בסיכון לפתח סרטן ערמונית מקומי.
תביא את המחקר המקורי, אני הבאתי. אני מנחש שהבאת את זה מאתר כמו אנונימוס.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Avi
טוב שיש אנשים כמו משה בפורום. התחלתי באמת להאמין שצריך להתרחק מחלב. עד שראיתי את התגובה של משה, הלכתי למקורות, בדקתי, וראיתי שהוא צודק.
חלב בצורתו המקורית זאת אומרת החלב הרגיל בסופר ששמים בנס קפה,קורנפלקס, וכו'? אתם אומרים זה מעלה סיכון לסרטן?
בסופר אין חלב מלא, זה חלב דל שומן.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט