מתוך אתר נתורופתיה:
(גיא הרדוף)
16/04/2008
לא במקרה התחלתי דווקא בסידן ובמאכלי חלב, שכן בפרות (קדושות...) עסקינן.
כולנו "יודעים" שבשביל שיהיה לנו סידן בעצמות צריך לצרוך מאכלי חלב ובכן כולנו טועים טעות מרה.
מעטים הם המזונות שגורמים כל כך הרבה נזק ומצד שני נחשבים לכל כך בריאים.
עוד מידע אפשר לקבל
בספר של ד"ר אריה אבני, כירורג שנוכח כמה מחלות החלב גורם ואיך סילוקו גורם ריפוי
ובל נשכח, מי אומר לנו שחלב הוא בריא לנו ? הגורם הראשון הוא תנובה ומפעלים דומים. פה האינטרס ברור, כסף. ואסור לשכוח שלגבי תנובה אנחנו כבר יודעים שלא ממש אכפת להם מהבריאות שלנו עיין ערך הוספת סיליקון לחלב.
הגורם השני הוא הממסד הרפואי, כאן מגיע ה
למה הגדול.
והאמינו לי רב רובם של הרופאים אכן רוצים בטובת מטופליהם והם באמת ובתמים חושבים שמה שהם אומרים זו האמת לאמיתה.
ההסבר לזה הוא מאוד פשוט ומאוד עצוב. רק 6% מהרופאים לומדים תזונה.
אז מה עם כל הדיאטניות ?
אותם רופאים (6%) והדיאטניות לומדים כמעט את אותו חומר לימוד שנלמד לפני 50 ו 60 שנה. אז באמת חשבו שחלב בריא.
לא ברור לי למה תוכנית הלימוד לא מתעדכנת אבל אני בטוח שחלקכם ימצאו את הסיבות אם רק יחפשו.
מה עוד חשוב לדעת
1. אחד הפקטורים שחיוניים ביותר בספיגת הסידן הוא שומן, אי לכך כל אותם מוצרי חלב דלי שומן 5% ומטה לא תורמים סידן כלל.
2. בכדי שהסידן יגיע לעצמות צריך ויטמין K שאינו נמצא בחלב אלא בעיקר בירקות ירוקים.
3. צריכת חלב קבועה מעלה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ב - 40% ובסרטנים נוספים.
יש לי כאבי בטן תחתונה בזמן האחרון, זה אומר משהו????????
4. צריכת חלב קבועה אצל ילדים עד גיל שלוש מעלה בעשרות אחוזים את הסיכון לחלות בסוכרת נעורים TYPE 1
קישור למאמר בנושא
ובאחוזים גבוהים יותר למחלות ריאה ועור.
5. החלב גורם לשיבוש הורמונלי, בעיות פריון, קטראקט, דימומים רקטליים, מחלות כבד, ציסטות, היפר אקטיביות, הפרעות התנהגותיות ועוד ועוד.
האמת:
מאכלי חלב לא רק שלא מעלים מסת עצם אלא אף גורמים להוצאת סידן מהעצמות !
הסבר:
החלב הוא אכן מזון עשיר מאוד, הגוף מזהה את עושר המרכיבים ולכן "מתעקש" להמשיך ולעכל את החלב (ומוצריו).
רק שלנו, בני האדם, חסרות שלוש קיבות וכמה אנזימים הדרושים לעיכול החלב.
חלב בטמפ' של 37 מעלות צלסיוס (יום חם מאוד) + חיידקים + לחות + אנזימים מחמיץ.
חלק מהחומצה הנוצרת נספגת למחזור הדם ומעלה את רמת החומציות של הדם.
שינוי קל ב P.H. (חומציות) הדם הוא מסוכן עד סכנת מוות ולכן הגוף ממהר להוסיף חומר בסיסי למחזור הדם.
החומר הוא לא אחר מאשר הסידן והמקור העיקרי והזמין ביותר לסידן הן העצמות.
הסידן שבחלב אומנם גם הוא נספג אך בכמויות ממש מזעריות ולא מספיקות.