צפיה בהודעה בודדת
ישן 18-04-08, 12:32   #15
Cortex
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי speed
מצטער לומר לך.. לא עושה לי את זה..

לגביי התשובה שנתנו כאן "ל א תבשל גדי בחלב אמו" לומדים איסור אכילת בשר וחלב, אתה יודע למה לומדים בשר וחלב ולא רק גדי בחלב אמו? התורה ירדה לעולם ביחד עם תורה של בעל פה שעוברת מדור לדור, ודברי חכמים יש קום שכתוב שהם יותר חמורים מדברי התורה, יש מסורות שעברו מדור לדור והם סייגים לתורה ודינים והלכות איך לנהוג והם לא נופלים מהתורה, זה ההבדל בינינו להבין השומרונים המאמינים רק בתורה שבכתב אבל לא בעל פה, ולולא התורה שבעל פה לא היו מובנים הרבה דברים בתורה שבכתב כי אין הסמכה לדברים (יש הרבה דוגמאות)
יש משהוא ששמעתי ויכול להיות דוגמא אבל יחסית חלשה כי זה מנהג ולא הלכה שעברה מדור לדר אבל בוא נשמע את המנהג: מנהג בעדות המזרח (מרוקאים אני יודע) להקדים את השבת (אני חושב גם סעודה), אז מה העניין לעשות את זה, אלא שיש עניין גדול, כשאדם בא הביתה מבית הכנסת לאחר כניסת השבת מלווים אותו שני מלאכים, אחד טוב ואחד רע, אם השבת היתה שבת טובה ומבורכת, מברך המלאך הטוב שהשבת הבאה תהיה טובהה מזאת והמלאך הרע בעל כרחו עונה אמן ואם השבת לא היית שבת טובה (הבעל כעס על אשתו והם לא דיברו היה מריבות וכו') המלאך הרע מברך שהשבת הבאה תהיה גם כן כזאת והמלאך הטוב בעל כרחו עונה אמן, מה עניין המנהג, כשאדם לא לחוץ לקראת שבת ועצבני גם אח"כ כשהוא מגיע אין לו מריבה ויש שלום בית הוא חזר אחריי הקבלת שבת רגועהוא לא ממהר השבת שלו מתחילה בטוב ברוגע, שבת הבאה תהיה טובה יותר יש עליו ברכה אבל אם השבת לא היתה שבת לא עלינו יש עליו ההפך מהברכה

מ שרציתי לתת זה.. שיש לכל דבר הסבר.. צריך לבדוק למה דווקא חכמים החילטו לומר בשר וחלב ולא גדי בחלב אמו בלבד האם האיסור הוא סייג או יותר מזה.. אסור להסיק.. אבל העיקר הכוונה וההשתדלות (השתדלות חלקה זה גם הבנה טהכרת החטא ולהמשיך הלאה ללא החטא וזאת ההתעלות)

לגביי הזה שלגלג על המשפט האחרון שכתבתי, רק שתדע אני כתבתי בסוף הוויכוחים מהסוג הזה דבר דומה כבר כמה פעמים ולא סתם, הדבא החשוב ביותר זה להיות מאוחדים ולא לריב ולשמוח, זה הכי חשוב: עם ישראל חוטאים אז חוטאים עם ישראל עושים את דרך ה' גם כאן, עושים.. אבל מה מבדיל בין זה שהם לא נרדפים ומנצחים במלחמות וחיים בתור עם לעומת עם ישראל במצב של רדיפות והשמד? הסיבה היחידה זה אם הם מאוחדים, גם אם עם ישראל חוטא, ההבדל בין תקופת אחאב לתקופת ירבעם בן נבט (אם אני טועה), שתקופה אחת עם ישראל חטאו אבל היו מאוחדים ובתקופה השנייה הם חטאו והיה ביניהם פילוג ושנאנ ותחרות ובגלל אלה המשיכו לחיות כעם ונצחו במלחמות ואלה הפסידו ונרדפו והוגלו.
כאשר עם ישראל עשים הטוב בעיני ה' הם ממילא מאוחדים..
בכל מקרה להיות מאחדים ושמחים ולדעת שאנו עם ישראל צריכים אחד את השני ולא ריבים ומחלוקות, זה הכי חשוב
כן התורה שבעל פה .. .
משום מה אני לא אוכל את זה .. עד שאני לא רואה משהו אני לא מאמין ..
למה כולנו רואים איך נראים כל הרבנים הגדולים האלה ( מבחינת חטאים )
Cortex מנותק   הגב עם ציטוט