ציטוט:
פורסם במקור על ידי SiX PACK
אני גם לא אומר להם איך לפעול אבל למה הם אומרים לי..? ואני מתכוון אל הכפייה הדתית.
|
הנה עכשיו גם את חוק איסור מחירת חמץ מורידים (כנראה שנה הבאה זה לא יהיה) מצד אחד, מה שחשבתי זה שזה מוריד מהערכים, בכל זאת בחייאת זה מדינה יהודית לעם היהודי עם הסטוריה שצריך לתת כבוד. מצד שני, אולי דווקא בגלל שזה "דווקא" אז אנשים מסתכלים על זה באותה צורה ואולי אח"כ אנשים יכבדו ת'חג בגללל שזה רק החלטה שלהם, התקווה היא שאנשים יכבדו.. בו אני יגיד לך משהוא מבחינת היהדות זה בל יראה ובל ימצא (אם אני זוכר נכון, וואללה אני יבדוק עוד מעט, שמדובר ברשותו של האדם ולא ברשויות אחרות) אבל אם גוי למשל אוכל הוא לא קשור אליי אין בעיה עם זה, זה נטו שמירה על ערכיי המדינה, זה במידה מסויימת כן הדרדרות ובמידה אחרת אולי זה דווקא יגרום שאנשים יכבדו את החג יותר זה התקווה..
יש לך עוד כפייה דתית שמפריע לך? דוגרי זה ביטוי לשוני נחמד אבל לא יותר מזה.. אף אחד לא כופה עלייך זה נטו החלטה שלך איך להתייחס לדברים.. (בן אדם שנמצא בחולי אבל חושב שזה טוב בשבילו הוא נמצא במצב חמור יותר, קל להתעלם קשה להקשיב ולשנות דעה, וזאת גבורה, לא להתאמן במכון בשביל לעשות פוזות, לאכול לחרבן ולישון, זה נחמד וגם חשוב אבל יש עיקר ויש תפל.. ולא נרחיב, אם אתה מותח ביקורת זה בהנחה שאתה יודע לשמוע ביקורת..)
אגב, למי ששאל יש אפשרות להשגת אבקות כשרות בארץ ולמשל מי גבינה וכו' יש כאלו שמספקים מוצרים מהסוג הזה שהם כשרים למי שמעוניין. מומלץ לברר אני מכיר חנות שהמוכר שם אמר לי שיש לו אפשרות לספק, למי שמכיר יש חנות בקרית אתא, אבל גם פה יש באתר מוצרים כשרים, זה לא יהיה אתי לפרסם אחרים.. בעיקרון אפשר להשיג, בכלל, בלי קשר לכשות כמעט תמיד מומלץ לבדוק מה מכניסים לפה, מה מכילות האבקות