שלום רב look !
בקשר לשאלותיך - אני נוטל ZMA של חברת OPTIMUM, המכיל את ההרכב הרגיל הרשום כפטנט - אבץ, מגנזיום, ו-ויטמין B6. אני נוטל 3 כדורים כ-15 דקות לפני השינה, בדיוק לפי הוראות היצרן, ואני אולי קצת יצפצף על היצרן, ובקרוב אעבור ל-4 טבליות !
מחקרים קטנים הראו, ששילוב של שלושת המרכיבים הללו יחדיו גורמים לגדילה, אך עדין לא הוכח באופו חד משמעי ע"י קליניקה גדולה כלשהי שאכן ZMA הוא תוסף אשר גורם לצמיחה. כלומר עפ"י החברות המוכרות את אותו התוסף, הן טוענות שהוא מגביר את רמת הטסטוסטרון - ההורמון הגברי אשר תורם לגדילה, ומופרש בעיקר בזמן השינה, ובעקבות הפרשתו, הגוף מתחיל בפעילות אנאבולית(=בונה שריר).
שוב, אין מחקר בסדר גודל גדול, שמוכיח ששלושתם ביחד עושים משהו, ולכן יש הרבה טענות שזה סתם בזבוז כסף, ולא עושה כלום. אך דבר אחד אותם אנשים אינם יודעים, ה-ZMA, מכיל אבץ ובכמויות נדיבות, וידוע שאחד מתפקידיו של האבץ הוא להפריש טסטוסטרון, ולגרום לגדילה - זהו למעשה אחד מתפקידיו העיקריים של האבץ, בדיוק כמו שלכל ויטמין, מינרל, או חומצה אמינית יש תפקיד כלשהו בגופנו.
לגבי המגנזיום - מגנזיום גם נודע כדבר המעודד הפרשת הורמונים, אך לגביו, הוא יותר משמש ככלי עזר לאבץ, בעוד שהאבץ משמש כמרכיב עיקרי ב-ZMA. בלי קשר לכך, אבץ תורם ללחץ דם סדיר, ופעילות לב תקינה. . . - כמובן שבמינונים הנכונים. . . ו. . . הויטמין B6, נועד לספיגה מקסימלית, ושיפור מאגרי האנרגיה בגוף, בזמן שינתך. יש לזכור שגם ויטמין B6, הוא לא סתם נמצא שם, הוא ממלא תפקיד חשוב בשילוב שלושת הרכיבים יחדיו. על כל פנים, אם אתה רוצה לחסוף בכסף, קנה אבץ, יש הרבה אנשים בארה"ב, שעפ"י מחקרים, אשר מראים שלקיחת אבץ לפני השינה מעודדת גדילה ע"י טסטוסטרון. לכן לגבי יעלותו של האבץ - אין להתווכח, לגבי שאר הרכיבים, יש מקום להטיל בהם ספק, למרות שאני יאמר זאת שוב, ישנם מקורות לא הכי אמינים אשר טוענים ששילוב שלושתם יותר חזק מאבץ פי כמה וכמה. . . למרות שאבץ לבד לא נופל מאבץ משולב ב-ZMA. לכן, אתה יכול לקנות או אבץ לבד, או ZMA המגיל אבץ, ובנוסף עוד שני רכיבים המסייעים לו - וזה לא רק שיקול כספי, אלא השקעתי, כי אין ספק ש-ZMA חזק יותר מאבץ, מה גם שוא מכיל אבץ בפני עצמו ! ! ! ! !
להגיד לך בבירור שזה עובד - לא יודע ! אני לא מזמן חזרתי להתאמן ואני נוטל בסביבות ה-20 תוספים, וקשה לדעת מה השפיע על הגדילה שלי. מה שאני כן יכול להבטיח לך, זה שהוא יעיל, עד כמה אני לא יודע, אבל יעיל הוא כן. כמו בכל דבר, החברות תמיד מגזימות קצת, ומוכרות לנו שהתוספים עושים קסמים, אך אין ספק, שעצם זה שהוא מכיל אבץ, זה כבר מראה על פוטנציאל לתוצאות, במידה ואתה לוקח אותו. אני מאמין שה-ZMA עובד, אך כמו בכל דבר, תלוי אם אתה מקשיב להוראות היצרן, איך אתה אוכל, וריך אתה מתאמן. אתה לא יכול לצפות לגדול אפילו אם הופרש מגופך הרבה טסטוסטרון, אם באותו היום לא אכלת מספיק חלבון, על-מנת שהשריר יגדל, או אולי לא התאמנת, ולכן, הגוף לא מזהה פעילות אנאבולית, ופותח לך חלון הזדמנויות אחרי אימון ! אתה מבין? בשורה התחתונה - זה עובד - תקשיב להוראות היצרון, תאכל טוב, בעיקר לפני השינה, וכמובן - תתרמן אימונים אינטנסיבים ! מי שיגיד לך שזה לא עובד, או שהוא לא מבין בתוספים בכלל, וב-ZMA בפרט, ובטח שהוא לא ניסה אותו, או שהוא קמצן, או שהוא מקנא בך שאתה תגדל יותר ממנו, או שהוא אדם פסימי, שלא מנסה דברים ואמתגר את עצמו. אתה מבין?
עד כמה זה נחוץ - לא יודע - בחירה שלך, יותר נכון של הכיס שלך, או של חברת האשראי, וגם תלוי במידת השקעתך, ועד כמה אתה מעוניין בתוצאות מהירות. אני לדוגמא, לא יכול לדחות סיפוקים, אני רוצה להיות יותר גדול עכשיו, לכן אני משקיע בכמות התוספים, הקפדת תזונה, ואימונים אינטנסיבים ! זה נחוץ ךמי שמעוניין לגדול בלילה - למעשה אין אדם שלא רוצה לגדול בלילה, אך בשביל הפרשת הורמון גדילה, טסטוסטרון, ולמשעה יצירת אנאבוליזם, צריך לעבוד, לעבוד על הגוף טוב, וזה עניים של זמן ותהליף שאתה יכול לקצר אותו אם תיקח אבץ - שוב, אבץ לא עושה קסמים, הוא סה"כ מעודד את הפרשת ההורמון, שזה הרבה מאוד אם אתה שואל אותי !
נחיצות עם חלבון וקריאטין - זו לא ממש שאלה, כי שלושת התוספים ביחד נכללים בתפקידם שונים, והם בכלל לא סותרים אחד את השני, כך שאין בעיה, לצרוך את שלושתם ביחד, ואף אם אתה שואל אותי - אני ממליץ בחום רב ! אך, יחד עם זאת, חשוב לזכור שאם אתה גודל בשינה, ישנה סנטזת חלבונים ברמה גבוהה, כך, שלקית טסטוסטרון יכול לגרום לשיפור הסינטזה, ולקליטת חלבון מקסימלית, אך כנראה שאתה לא מתכוון להזריק טסטוסטרון, וגם לא מתכוון לשתות מעודדי טסטוסטרון, אז אבץ היא האופציה השלישית, והחלשה מבין השלוש, אך עדין עובדת, ועובדת טוב !